Oudste Hovenaar Jeanne Bens werd 105 jaar jong

Op zaterdag 27 april jl. vierde Jeanne Bens, Ereburger en oudste inwoner van de gemeente Hove, haar verjaardag van welgeteld 105 jaar. “Een primeur voor de gemeente” aldus burgemeester Koen Vockaerts, die met een delegatie van het gemeentebestuur op bezoek ging bij Jeanne in woonzorgcentrum Cantershof.

bij de 100ste verjaardag van Jeanne

Jeanne Bens werd geboren op 27 april 1914 in Hove, nog voor de eerste wereldoorlog, in een café aan de Veldkantvoetweg als dochter van Clementina Goeyvaerts en Jules Bens. Ze huwde op 18 september 1937 met Louis Vranken.

In de oorlogsjaren 1940-45 woonde het echtpaar een tijdlang in Kontich bij Maria of de zuster van Jeanne. Nadien vonden ze in de Nieuwstraat in Hove hun thuishaven. In 1945 werd hun enige dochter Anita geboren. Vanaf 1954 woonde Jeanne aan de Veldkantvoetweg 2, nu Emiel Van Hemeldonckstraat in Hove. Na het overlijden van haar echtgenoot in 1984 bleef ze er nog tot 2013 alleen wonen. Daarna trok ze in de Nieuwstraat bij haar dochter in. Waar het normaal is dat moeder de dochter verzorgt, waren de rollen nu omgedraaid tot Anita ziek werd. Samen kregen ze veel hulp en vriendschap van de naaste buren.

In 2015 overleed haar enige dochter Anita wat haar uiteraard groot verdriet bezorgde tot op de dag van vandaag.

“Ik denk nog alle dagen aan haar” vertelt Jeanne. Na het overlijden van Anita verhuisde Jeanne in 2017 naar Woon- en Zorgcentrum Cantershof aan de René Verbeecklaan in Hove. Daar wordt ze met goede zorgen omringd en wanneer de weersomstandigheden het toelaten wordt er nog een bezoek aan de begraafplaats gebracht naar haar Anita.

Heel de Zuidrand, heel Hove en ook wij van De Gazet van Hove zijn fier op onze Hovese ereburger en 105-jarige. We wensen onze kloeke Jeanne Bens nog vele gelukkige en gezonde jaren toe .

Foto’s © Gazet van Hove.