Politiek gekleurde “7-miles cross” krijgt andere invulling

Hove

De laatste jaren organiseerde het gemeentebestuur – of beter een fractie van het vorige bestuur – midden september de ‘7 miles-loop’ van Hove in en rond het gemeentepark. Alles moest zo’n Engelstalige karakter krijgen om wat sexy over te komen voor de organisatoren van de politieke partij “Ph7 – Positief Hove”. De militanten van deze politieke partij stonden steeds vooraan in de organisatie, op alle strategische punten, voormalig schepen van Sport Guy Wollants (Ph7) steeds aan de micro om alles te kunnen ‘stroomlijnen’.

Niet iedereen zag dit politieke sportfestival goed zitten. Vele mensen stoorden zich aan deze politieke beïnvloeding, vnl. via de gemeentelijke infokanalen.

Op de laatste gemeenteraad begon PH-7-raadslid Goedele Breyne zelf over deze manifestatie, want in een verslag van de sportraad staat er letterlijk geschreven dat “de 7-miles-loop politiek gezien in zijn huidige vorm niet meer kan georganiseerd worden”. Het raadslid vroeg meer uitleg aan schepen van sport Els Pauwels (Fan van Hove). De schepen antwoordde : “Het wordt een nieuw concept. Het zal een ruimere loop voor het goede doel zijn : ook wandelen en lopen zonder in competitie te zitten zullen aan bod komen. Langere parcours voor wandelaars en recreatieve sporters. Dit is een consensus tussen het beleid en de sportraad. De vroegere naam ‘7 miles’ was teveel verbonden aan de politieke partij Ph7. We zijn er voor iedereen”.

Dit was een antwoord dat de Ph7-interpellante niet had verwacht. “Madame de Pompadour” had een blauw oog … De hypocrisie werd eindelijk doorbroken !

Foto’s © Gazet van Hove.