« Vorige
 
Volgende »

Jong N-VA-er doet oproep tegen homofoob geweld

Hove

Tegen het einde van de Hovese gemeenteraad deed raadslid Lenn De Cleene (N-VA) een opmerkelijke oproep. Tijdens de gemeenteraad waren er felle discussies over de inhoud van het gemeentelijk Informatieblad InfoHove. Op de cover van het mei-nummer staat er een foto van een regenboogvlag voor het Hovese gemeentehuis. Dit was voor het raadslid aanleiding om een stapje verder te gaan.

De Cleene (20 jaar) is student geschiedenis aan de UAntwerpen en voorzitter van Jong N-VA Zuidrand en tevens lid van de Holibi-gemeenschap. “Op 17 mei de regenboogvlag uithangen aan het gemeentehuis is een mooi gebaar op de Dag tegen de Homofobie en de Transfobie, maar dit is niet genoeg. We moeten verder gaan in de strijd tegen deze vorm van geweld. Onlangs was ik nog het slachtoffer van geweld. Tijdens een fietstocht in het centrum van Hove werd ik eerst uitgescholden door een man, daarna achtervolgd en uiteindelijk kreeg ik nog een rake klap op mijn borst. We moeten hier dringend actie tegen ondernemen. Het gemeentebestuur kan een informatiepakket ter beschikking stellen van de Hovese scholen. Duidelijke informatie op de gemeentelijke webstek plaatsen. Ervoor zorgen dat slachtoffers van homofoob geweld sneller hulp gaan zoeken.” De Cleene kreeg na zijn tussenkomst applaus op alle banken van de Hovese gemeenteraad, ook van de groen-linksen die dit thema liefst zelf hadden aangesneden.

Foto’s © Gazet van Hove.