ANTWERPEN

De recente moord op Julie Van Espen, de 23-jarige studente uit Schilde, zet heel wat in beweging. Overal wordt erover gesproken, in de pers, op café, op het werk, aan de tramhalte, in de scholen, aan de universiteit, enz …”Het moet je dochter maar zijn die zoiets overkomt”…

Komende zondag 12 mei organiseren twee vriendinnen een stille mars tegen seksueel en ander geweld in Antwerpen. De organisatoren willen het seksueel geweld tegen vrouwen (en tegen mannen) aanklagen. “In onze kring is er niémand die nog nooit iets heeft meegemaakt. Seksuele intimidatie, aanrandingen en verkrachtingen, het zijn de feiten van elke dag”, zeggen de organisatrices. “Vrouwen zijn bang om ’s nachts over straat te lopen. Als je dan hoort dat iemand zoals de moordenaar van Julie al twee keer eerder is veroordeeld voor verkrachting en toch opnieuw vrij rond mag lopen, dan ben je kwaad. Daarom willen we de straat op, met zoveel mogelijk mensen. Doé hier iets aan.”

Recht en Orde herstellen

Ondanks de moord op Julie mogen vrouwen – en mannen – zich niet thuis opsluiten. Ze moeten blijven buiten komen, dag en nacht, op alle plaatsen van het land, gevaarlijke buurt of niet ! De overheid bezit het geweldmonopolie, dus de overheid moet zorgen voor de openbare veiligheid, altijd en overal, van al haar burgers/belastingbetalers. Desnoods zetten ze het leger maar in en als ze (politie en leger) met te weinig zijn, voeren ze de militaire dienstplicht terug in, voor mannen en vrouwen. Dan zal de jeugd zich terug leren effectief verdedigen.

militairen voor de Antwerpse kathedraal

Stille Mars in Antwerpen

De mars start aanstaande zondag om 14.00 uur op het Koningin Astridplein aan het Centraal Station en gaat over de Meir, Groenplaats richting Steenplein. Ondertussen lieten op Facebook al bijna 30.000 mensen weten aanwezig te zullen zijn. Een veelvoud daarvan toont zich geïnteresseerd om af te zakken naar Antwerpen.

Een vriendinnengroep van de vermoordde Julie vraagt ook een onderhoud aan met burgemeester Bart De Wever om de toestand te bespreken. Het worden nog spannende tijden tijdens het komende weekeinde in Antwerpen.

https://atv.be/nieuws/stille-mars-voor-alle-slachtoffers-van-seksueel-geweld-video-77947?fbclid=IwAR1SSk3KmIBnM7_Izr8SBS7syhZj6ATnZNYKdCU5vOTHXkmiJya8TpiP1o0

Foto’s (c) Gazet van Hove .