Het lijkt al een tijdlang niet meer te boteren tussen het personeel en de nieuwe directeur van de supermarkt Delhaize in Boechout. En gisteren was de maat vol en ging men er spontaan tot een staking over. “De winkel gaat op zaterdag normaal om 8.00u. open” zegt iemand van de spontane stakers. “Dus hebben wij al van vroeg in de ochtend de handen vol om de rekken op tijd aan te vullen en ervoor te zorgen dat de eerste bezoekers van ons filiaal ook hun waren kunnen vinden waar die normaal liggen. En dan doet men hier op aanraden van deze directeur een brandoefening om 7.00u. Exact één uur voor opening dus. Dit komt bij ons eerder over als pesterijen. Zo kunnen we nadien aangesproken worden omdat bepaalde waren niet op tijd op hun plaats liggen. We hebben zeker geen problemen met een brandoefening, want veiligheid staat uiteraard en altijd hoog op de TO DO lijst. Maar om dat nu net één uur voor opening van een drukke zaterdag te gaan doen is er voor ons over. Het moet nu maar eens gedaan zijn. Daarom deze spontane actie. Nu willen we eerst overleg met de directie” klinkt het bij de vakbonden.

“Vroeger kwamen we met onze directie erg goed overeen, maar de nieuwe directeur verwijten we menselijkheid en empatisch vermogen. Dat zie je ook aan de vele zieken die hier momenteel vallen. En dus is het voor degene die wel komen werken alleen nog maar zwaarder en drukker.”

De nieuwe directeur was gisteren alvast niet aanspreekbaar over de staking maar de persverantwoordelijke van Delhaize wist wel te vertellen dat er een overleg komt tussen de directie en de vakbonden. “En dat mag er snel komen” zeggen ze in Boechout. “Want we willen de deuren hier gesloten houden tot er iets uit de bus komt. Enkel jammer voor onze klanten die vandaag hier niet terecht kunnen” sluiten de actievoerders af bij Delhaize aan de Alexander Franckstraat in Boechout.

© Radio Zuidrand – www.radiozuidrand.be – FM 105.1

Foto’s (c) Gazet van Hove.