Kontich : 21 en 23 mei zitdagen belastingen op afspraak

Ook dit jaar zijn er in Kontich zitdagen van de FOD Financiën om je te helpen met het invullen van je belastingaangifte. Deze zitdagen vinden plaats op dinsdag 21 en donderdag 23 mei van 9.00 tot 12.00 u. en van 13.30 tot 15.00 u. in het gemeentehuis, Gemeenteplein 1. De zitdagen zijn uitsluitend op afspraak.

De zitdagen zijn steeds drukbezocht, wat de nodige wachttijd met zich meebracht. Om de organisatie hiervan te verbeteren en de wachtrijen te beperken, werken we op vraag van de FOD Financiën vanaf dit jaar uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan tot en met vrijdag 10 mei bij de onthaaldienst van het gemeentehuis, op het nummer 03 / 246 25 50 of online in ons afsprakenportaal (product Hulp bij invullen belastingsaangifte).

Let op: één afspraak betekent één aangifte invullen. Wil je er graag meerdere laten invullen, dan moet je meerdere afspraken maken.

Dit breng je mee de dag van de afspraak

  • Je identiteitskaart
  • Eventueel je papieren aangifte
  • Doe je de aangifte voor iemand anders? Breng dan een kopie van zijn/haar identiteitskaart en een volmacht mee. Dat volmachtformulier vind je onderaan deze pagina
  • Je inkomstenfiches (lonen, uitkeringen, …)
  • Je aanslagbiljet van vorig jaar
  • Je aanslagbiljet van de onroerende voorheffing
  • Je attesten of betalingswijzen (hypothecaire lening, levensverzekering, pensioensparen, giften, uitgaven voor kinderopvang, dakisolatie, diefstal en brandbeveiliging, onderhoudsgeld, dienstencheques

Je kan niet langskomen of er is geen plaats meer ? 

Je kan zelf je aangifte invullen via www.taxonweb.be. Je kan ook elke werkdag in mei van 9.00 u. tot 12.00 u. en in juni van 9.00 u. tot 15.00 u. terecht in het belastingkantoor in Boom, J. Van Cleemputplein 7, in Lier in de Kruisbogenhofstraat 24 en in Mechelen in de Zwartzustersvest 24.

Je ontving (nog) geen aangifte ? 

Maak gerust een afspraak. Breng op de zitdag je identiteitskaart mee.

Je ontving een voorstel van vereenvoudigde aangifte ?

Indien je meent dat je voorstel van vereenvoudigde aangifte niet correct is, kan je ook terecht op de zitdag. Maak ook hiervoor wel vooraf een afspraak. Is het voorstel van vereenvoudigde aangifte correct dan hoef je niets te ondernemen.

Heb je bijkomende vragen en/of wens je extra advies ?

Tijdens de zitdag is de hulp beperkt tot het invullen van de aangifte. Wij geven dan geen extra advies en maken geen vergelijkingen met andere aanslagjaren. Dit om de vlotte werking van de zitdagen niet in het gedrang te brengen. Voor dit soort vragen kan u elke werkdag van 9 tot 12 u. terecht in een lokaal belastingkantoor (zie hierboven) of bij het Contact Center van de FOD Financiën (tel. 0257 / 25.757 – van 8.00 tot 17.00 u.).

Wist je dat … 

  • Tax-on-web sneller en gemakkelijker is dan een papieren aangifte? Je aangifte is voor een groot deel vooraf ingevuld, je heeft geen postzegel nodig en je hebt meer tijd om je aangifte in te dienen.
  • Je kans op fouten verkleint door je aangifte in te dienen via Tax-on-web ? Een aantal gegevens zijn immers al vooraf ingevuld, veel voorkomende fouten worden aangeduid en je kunt gebruik maken van wizards.