Eindejaarsexpo, finalisten en open ateliers Gemeentelijke Kunstacademie

Hove

De Kunstacademie pakt uit met het leerlingenwerk van het voorbije schooljaar en zet haar finalisten in de kijker.

Zowel de kinderen en de jongeren als de volwassenen stellen hun beste werk tentoon op verschillende locaties. Van harte welkom op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur in De Markgraaf, zaal Da Capo, de A. Rodenbachschool en de remise aan het gemeentehuis. Een hapje en een drankje kan je nuttigen in de cafetaria. Leerkrachten zullen je dan ook verder helpen als je vragen hebt over bepaalde opleidingen of kunst in het algemeen. Gratis parking achter de kerk. Raadpleeg de openingsuren en inschrijvingsdata op de website van de academie : www.kunstacademiehove.be

Finalisten 2019

De Kunstacademie zet datzelfde weekend ook haar finalisten 2019 in de kijker. Opening op vrijdag 14 juni om 20.00 uur, expo op 15 en 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur in zaal Da Capo, Lintsesteenweg 1A.

Open ateliers

Heb je zelf zin om in de academie een opleiding te volgen ? Maar je kent de academie nog niet of je weet nog niet goed wat je wil volgen ? Je hebt wat drempel- of koudwatervrees ? Kom eens binnengluren tijdens de open ateliers. Je kan alle ateliers bezoeken. Ontdek het werk van de leerlingen en praat er met cursisten en docenten. Van 24 juni tot en met 27 juni, telkens tijdens de openingsuren van het atelier. Raadpleeg de website voor de verschillende lesmomenten.

Lessenpakket

Al meer dan vijftig jaar biedt de Gemeentelijke Kunstacademie Hove een brede waaier aan ateliers voor iedereen die zich geroepen voelt om zich kunstig te uiten en zich daarin verder te specialiseren. Leerlingen van 6 tot 106 jaar zijn er welkom. Ze kunnen zich op hun eigen ritme creatief ontwikkelen onder begeleiding van ervaren leerkrachten. De Kunstacademie biedt volgende ateliers aan: Algemeen beeldende vorming, Digitaal beeldatelier, Schilderkunst, Tekenkunst (model- en waarnemingstekenen), Projectatelier, Textiele kunsten, Fotografie, Keramiek en Kunstgeschiedenis.

In de eerste en tweede graad kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar terecht voor algemeen beeldende vorming. Hier worden de fundamenten gelegd voor de verdere creatieve en artistiek-motorische ontwikkeling. De lessen vinden plaats op elke dag van de week na de schooluren en op zaterdagvoormiddag in de lokalen naast de A. Rodenbachschool.

In de derde graad leren jongeren van 12 tot 18 jaar zich verder artistiek te uiten op de verschillende manieren die ze aangereikt krijgen : algemeen beeldend, digitaal beeldend, fotografisch,… De ateliers voor deze leeftijdsgroep zijn een absolute verrijking en meerwaarde boven op het vaak ietwat theoretisch aangelegde dagonderwijs. De Kunstacademie vult dit tekort op een veelzijdige manier in met een keuze aan ateliers op woensdagnamiddag, vrijdagavond en zaterdagvoormiddag.

de receptie tijdens de opening …

In de vierde graad verwelkomt de Kunstacademie op alle dagen van de week (behalve zondag) leerlingen vanaf 18 tot 106. Zij kunnen een keuze maken uit de ateliers Schilderen, Tekenen, Project, Textiel, Fotografie en Keramiek en deelnemen aan de initiatieven in het kader van de lessen Kunstgeschiedenis. De lessen gaan zowel tijdens de dag als ’s avonds door. Iedereen kan hier zijn gading vinden. De leerkrachten zijn gevestigde en ervaren waarden in de kunstwereld en zijn zo de optimale coaches in het leerproces van elke kunstenaar in spe. De lessen voor de vierde graad vinden plaats in De Markgraaf en de remise van het gemeentehuis (Textiele kunst).

Foto’s (c) Gazet van Hove.