Nieuwe politiechef van zone HEKLA nu officieel aangesteld

Ivo Vereycken legt nadruk op veiligheid en dienstverlening

De politieraad van de zone H.E.K.L.A. (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) verkoos einde februari jl. de 55-jarige Edegemnaar Ivo Vereycken als nieuwe korpschef van deze politiezone. Hij werkte 30 jaar bij de Directie Speciale Eenheden van de Federale Politie (vroegere Rijkswacht) in Brussel. Hij haalde het voor het Antwerpse diensthoofd van de federale wegpolitie.

Nadat deze keuze door de Politieraad was gemaakt, moest het dossier zijn administratieve afhandeling volgen via de goedkeuring van de minister en tot slot de benoeming door de Koning.

Het was Edegems burgemeester Koen Metsu, tevens voorzitter van het Politiecollege, die de eed van de nieuwe korpschef mocht afnemen in aanwezigheid van het officierenkorps, de naaste familie en medewerkers. “We zijn zeer vereerd dat een man als Ivo Vereycken ons korps wil leiden. Ze hadden hem graag in Brussel gehouden waar hij dertig jaar lang zijn strepen heeft verdiend. Wij zijn blij dat hij voor HEKLA heeft gekozen.”

Voor de nieuwe korpschef was het geen gemakkelijke keuze. Thuis werd er druk over gesproken ‘dat hij zijn collega’s in Brussel niet mocht in de steek laten’ maar uiteindelijk besliste de afstand tot de werkplek zijn uiteindelijke keuze. In HEKLA werd hij reeds goed opgevangen door de collega’s. Hij voelt er zich thuis van de eerste dag.

Wie is de nieuwe politiebaas ?

Ivo Vereycken startte zijn carrière in 1982 bij de toenmalige Rijkswacht. Na zijn opleiding maakte hij carrière binnen de verschillende diensten van het Speciaal Interventie Eskadron en de Speciale Eenheden. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor bewakingsopdrachten, onderhandelaar en coördinator bij interventie-opdrachten binnen de georganiseerde criminaliteit en terrorisme. Zijn sporen verdiende hij vanaf 2001 als Directeur Operaties bij de Directie Speciale Eenheden. Tot slot is hij ook gastdocent bij ANPA (school officieren) en Campus Vesta. Hij is gehuwd en vader van twee volwassen kinderen. Hij is een echte familieman die van het leven houdt : hij gaat geregeld fietsen, werkt graag in zijn tuin en houdt van de culinaire geneugten van ons land.

bij radio Zuidrand

Wat mogen de inwoners verwachten van de nieuwe politiebaas ?

Veiligheid is zeer belangrijk voor de nieuwe korpschef, want zelf werd zijn gezin al verschillende malen geconfronteerd met inbraakpogingen in hun woning. Verkeersveiligheid is een ander aandachtspunt. Zeker de moderne (elektrische) fietsen in al hun uitingen zijn op sommige plaatsen een probleem aan het worden. Denk maar aan de fiets-o-strades in onze regio.

Ook kwalitatieve dienstverlening is zeer belangrijk. Burgers met vragen moeten steeds terecht kunnen bij de politie met duidelijke antwoorden. Men werkt aan een nieuw zonaal veiligheidsplan en daarbij gaat er de nodige aandacht naar nieuwe technologie en sociale media

Hier zal er dus de komende jaren extra aandacht naartoe gaan in de politiezone HEKLA.

Foto’s © Gazet van Hove – cover : eedaflegging bij burgemeester Metsu.