Oorlog rond verkiezingsborden slaat in Edegem om in vandalisme

Edegem kent een ware verkiezingsoorlog van de oude stempel toen er ’s nachts plakploegen met elkaar slaags geraakten en er een stevig robbertje werd gevochten . Eerst besliste het gemeentebestuur om geen officiële aanplakborden te plaatsen. Dit was buiten de lokale oppositie gerekend. Zij voerden actie door zelf enkele borden te plaatsen in de Drie Eikenstraat ter hoogte van de dreef van het kasteel. Het gemeentebestuur gaf toe en plaatste over de gemeente enkele officiële verkiezingsborden waar alle politieke partijen hun affiches kunnen op aanbrengen.

Aan de Prins Boudewijnlaan zat het er letterlijk en figuurlijk tegen tussen enkele buren : de ene buur is supporter van de N-VA en de andere van CD&V. Men plaatste verkiezingsborden voor elkaar vanop ieders tuin zodat ze niet meer zichtbaar waren. Dit spelletje ging geregeld de hoogte in om nog zichtbaar te blijven. Tot twee maal toe kwamen de buren tot een oplossing in dit conflict. Toen kwamen onbekenden ’s nachts deze verkiezingsborden vernielen en werd er zelfs een baksteen door de achterruit van een geparkeerde auto van een buurman geworpen die met heel deze zaak niets te maken heeft. Beiden betrokken partijen distantiëren zich volledig van dit vandalisme.

De laatste tijd worden er ook stelstelmatig affiches van N-VA verscheurd of bewerkt met een zwarte viltstift. Blijkbaar een gefrustreerde Edegemnaar die iets niet verkreeg van het gemeentebestuur. De politie is op de hoogte van de feiten en zal extra waakzaam zijn in de komende dagen.

Foto’s © Gazet van Hove