Zondag 26 mei 2019

In Hove was het een matte verkiezingscampagne : relatief weinig reclamepanelen en affiches bij particulieren. Bij een aantal leden van het schepencollege en gemeenteraadsleden hing er geen enkele reclame in hun tuin/pand. Van O-VLD en VB zagen we zelfs geen enkele affiche bij particulieren. Wel enkele affiches van O-VLD in de Boshoek aan de Lintsesteenweg tussen de koeien.

Van de N-VA hingen er wel voldoende affiches, bij enkele rabiate militanten en ook tussen de koeien, maar niet bij bestuursleden en mandatarissen.

De groene kandidaat uit Hove had zelfs geen affiche van hemzelf in zijn pand hangen, wel een kleintje van de tweede kandidaat van Groen voor Europa.

Bij de CD&V hingen er geen affiches bij de belangrijkste lokale mandatarissen. Een meeting georganiseerd door beweging.net met een kandidaat van CD&V bracht welgeteld vijf mensen op de been : zelfs niet allemaal aanhangers van CD&V.

De campagne 2019 leefde niet bij de politiek actieve Hovenaars. Slaapt de gemeente ? Of is men rijp voor een fusie met één of meerdere buurgemeenten ???

VB-meeting in Boechout, 2019

Foto’s © Gazet van Hove