Geen nieuwkomers bij verkozenen uit onze Zuidrand

Regio

Bij de verkiezingen van zondag jl. zijn er geen verschuivingen wat de verkozenen uit onze Antwerpse Zuidrand betreft.

De zes verkozenen uit de Zuidrand (drie voor de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers en drie voor het Vlaams Parlement) verlengen allen hun mandaat. Er zitten geen nieuwkomers bij.

Voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers werden drie N-VA-ers verkozen : Peter De Roover (Mortsel) met 26.609 stemmen, burgemeester Koen Metsu (Edegem) met 24.017 voorkeurstemmen en burgemeester Sophie De Wit (Aartselaar) met 19.218 voorkeurstemmen. Twee andere N-VA-ers gaan naar het Vlaams Parlement : ex-minister Liesbeth Homans (Wilrijk) behaalde 40.480 voorkeurstemmen en ex-minister Philippe Muyters (Edegem) kreeg 18.800 bolletjes achter zijn naam, samen met Anke Vandermeersch van Vlaams Belang (Wilrijk) die 21.366 stemmen behaalde.

Bij Groen sneuvelde de Edegemse kandidate Goedele Van der Spiegel vanop de vierde plaats voor het Vlaams Parlement. Zij had gehoopt op een mandaat, aangezien ze begin dit jaar haar lokaal schepenmandaat in Edegem kon inleveren.

Foto’s © Gazet van Hove – cover : Liesbeth Homans.