Zaterdag a.s. 1 juni heeft in de binnenstad van Lier de 35ste Pallieterjogging plaats. Start en aankomst zijn voorzien op het Zimmerplein. Om 15.00 uur gaat de kinderloop over 700 meter van start. Om 16.00 uur volgt de start van de 5 en de 10 kilometer. Het verkeer in de stad zal tot ongeveer 17.15 uur grote hinder ondervinden. Inschrijven kan vooraf aan voordelig tarief via www.pallieterjogging.be of ter plaatse op de dag zelf.

Het loopnummer kan op 1 juni afgehaald worden aan de inschrijvingsstand. Bij voorinschrijving via www.pallieterjogging.be of via je school in Lier is de deelname aan de kinderloop gratis. Ter plaatse bedraagt het inschrijvingsgeld 2 euro. Voor de 5 en de 10 kilometer wordt bij voorinschrijving via www.pallieterjogging.be 5 euro gevraagd. Ter plaatse wordt 7 euro betaald. Wie houder is van een UiTPAS in Lier met kansentarief betaalt 1 euro bij voorinschrijving.

Sint-Gummaruscollege

Kleedkamers en douches zijn beschikbaar in de sporthal van het Sint-Gummaruscollege. Naast de startplaats is een bewaakte vestiaire voorzien. Het parcours loopt via het Zimmerplein, de Begijnhofstraat, de stadswandeling via de Molbrug naar de Berlarij en de Lierse Binnenstad om dan na een mooi parcours voorbij de Grote Markt te komen, de Eikelstraat en de aankomst op het Zimmerplein.

Er zijn die dag tal van bijzondere verkeersschikkingen van kracht in de binnenstad van Lier. Alle info is terug te vinden op de website www.pallieterjogging.be .

Zimmertoren

Foto’s © Gazet van Hove.