Op de agenda van de laatste gemeenteraad stond het dossier van villa Henriëtta weer ingeschreven : concreet ging het over het tracé van de ontworpen wandelpaden op het perceel, voor het slopen van twee woningen en bijgebouwen, het rooien van bomen en het bouwen van een meergezinswoning met 28 wooneenheden in twee gestapelde units met een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage, het heraanleggen van een parkgebied, op percelen gelegen aan de Kapelstraat 90-94.

In 2017 werd een omgevingsaanvraag ingediend voor het bouwen van twee meergezinswoningen op de percelen Kapelstraat 90-94. De vergunning hiervoor werd verleend door het provinciebestuur van Antwerpen. Door het college van burgemeester en schepenen en de omwonenden werden een aantal opmerkingen gemaakt. De bouwheer heeft beslist om aan deze opmerkingen tegemoet te komen. Derhalve werd op 1 maart 2019 een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. De aanvraag van wegenistracé is opgenomen in deze vergunningsaanvraag.

In het deel gelegen in woongebied wordt volgens de aanvrager voorzien in de bouw van twee meergezinswoningen met gemeenschappelijke ondergrondse parking, bereikbaar via de Leliestraat. In het deel gelegen in parkgebied, waarover het tracé aan de gemeenteraad werd voorgelegd, wordt voorzien in de aanleg van het parkgebied met een wadi, houten vlonder en wandelpaden en de aanplanting van enkele nieuwe bomen.

De gemeenteraad aanziet de openstelling van het parkgebied voor het publiek en de aanleg van wandel- en feitspaden als gunstig voor de inwoners van de gemeente. De betrokken wegenis biedt immers een meerwaarde voor de goede organisatie van het gemeentelijk openbaar wegennet. Deze maakt immers voor de zwakke weggebruiker een doorgang door het park mogelijk, tussen de Kapelstraat en de Groenenborglei.

Volgens schepen Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) ‘gaat het enkel over het goedkeuren van de wegenis. Er is nog beroepsmogelijkheid voor alle partijen’. Dit plan werd door de bestuursmeerderheid van N-VA en Fan van Hove goedgekeurd met 10 stemmen voor, bij 9 onthoudingen van het groen-linkse Hove Beweegt en het links-liberale Ph7.

Dossier krijgt zeker nog een vervolg.

Foto’s © Gazet van Hove.