Hove

Op de jongste gemeenteraad vroeg raadslid Lenn De Cleene (N-VA) de opstart van een werkgroep om de gemeente meer inclusief te maken. “Na de gemeenteraad van april hoop ik op de steun te kunnen rekenen van alle Hovese partijen. Het doel is een werkgroep op te starten met vertegenwoordigers van elke fractie. Dit hoeven zeker geen gemeenteraadsleden te zijn. Nadenken over hoe Hove beter kan omgaan met deze thematiek in de toekomst (LGBT+ inclusieve samenleving). De groep kan brainstormen tijdens de zomermaanden over initiatieven en acties. Voorstellen formuleren we dan tegen de gemeenteraad van september. Wie is contactpersoon per fractie ? Vastleggen deadline bevestiging deelnemers ? Hoe pakken we dit aan ? Deze problematiek werd ook in Boechout besproken. Er mogen ook mensen met een handicap aan meedoen” aldus interpellant.

Raadslid Katia Devriendt (Ph7) vond het een goed voorstel en zegde haar steun toe, evenals de groen-linkse fractie van Hove Beweegt.

LGBT (in het Nederlands ook wel LHBT) is een van oorsprong Engelse afkorting die staat voor lesbian (lesbisch), gay (homoseksueel, hier doorgaans in verwijzing naar mannen), bisexual (biseksueel) en transgender.

Foto’s © Gazet van Hove