Maandag 10 juni

Stan Ockers Classic : van kermiskoers naar criterium

De kermiskoers op Pinkstermaandag is al jaren een begrip in Borsbeek. Maar er komt ook sleet op. Het organiseren van zo’n evenement is “geen wandeling door het park”. Er komt van alles bij kijken. Daarom besloten de organisatoren van “ ’t Vliegend Wiel”, de vereniging achter de Borsbeekse wielerwedstrijd, om het anders aan te pakken. De 56ste uitgave van de Stan Ockers Classic wordt een criterium voor alle categorieën.

80 km koers in gemeentecentrum

De profwielrenners hun agenda zit al overvol en ze staan zeker niet te springen om er nog eens een wedstrijd van 150 km bij te nemen. Daarom houden ze hert nu in Borsbeek bij een criterium in het centrum van de gemeente met rondes van 2,2 km, zodat men de renners om de paar minuten kan zien. De start en aankomst van het criterium bevindt zich voor de watertoren aan de Lucien Hendrickxlei. Vandaar uit loopt het parcours over de Akkerdonckstraat via de Jan Goovaertstraat, Jan Bosstraat, Eugeen Verelstlei, Schanslaan en zo terug naar het Lucien Hendrickxlei.

Een aantal belangrijke renners hebben reeds hun aanwezigheid aangekondigd zoals werelduurrecordhouder Victor Campenaerts en Thomas De Gendt.

Het criterium begint om 16.00u., maar voorheen zijn er wedstrijden voor wielertoeristen, juniors en nieuwelingen.

Op zondag zijn er koersjes voor kinderen, wedstrijden met dikke banden en de hoge hakken koers.

Verder is er de kermis, de jaarmarkt, de rommelmarkt, de paardenwedstrijd. Tijdens het Pinksterweekeinde zullen ze zich in Borsbeek alvast niet vervelen.

Foto’s © Gazet van Hove.