Edegem

De eindejaarstudenten van de afdelingen grafiekkunst, grafisch ontwerp & illustratie en tekenkunst tonen hun afstudeerprojecten in ons gemeentelijk kunstcentrum.

Daarnaast kan je de afstudeerprojecten van het atelier beeldhouwen & ruimtelijke kunst bewonderen in Kunstwerk in het binnenfort van Fort 5. Meer info hierover vind je hier.

Het resultaat van een samenwerkingsverband tussen de ABK Mortsel, Huis Hellemans en Orfeo producties.

Een dubbeltentoonstelling in de twee prachtige tentoonstellingsruimtes van Edegem!

De leerlingen van het atelier tekenkunst algemeen werken met diverse materialen zoals houtskool, bister, inkt, pastel, acryl en aquarel naar composities van objecten, foto’s en collages. De 8 afstudeerwerken zijn elk op zich een artistieke weergave van een eigen onderwerp: een persoonlijke en experimentele zoektocht naar vorm, inhoud en techniek.

In het atelier grafisch ontwerp en illustratie ligt de focus op illustratie- en afficheontwerp. Zoals in het afstudeerwerk van de 2 exposanten te zien is, komen verschillende technieken in dit atelier aan bod: lino, materiaaldruk, pentekening, monotype en heel belangrijk: digitale beeldverwerking.

Tijdens hun opleiding grafiekkunst maken de leerlingen kennis met een brede waaier aan grafische technieken zoals linosnede, ets, houtsnede, steendruk, …Na verloop van tijd kiezen ze voor de werkwijze die hen het meest ligt. In deze expositie is het resultaat te zien van de persoonlijke invulling die 2 eindejaarsstudenten gaven aan de technieken waarin ze zich verdiepten.


Je kan deze tentoonstelling gratis bezoeken van 15 tot 30 juni 2019 in Huis Hellemans Strijdersstraat 14, Edegem:

  • zaterdag en zondag : 10.00 – 12.30 en 14.00 – 17.00 uur;
  • woensdag en vrijdag : 14.00 -17.00 uur.

Telefoonnummer tijdens de openingsuren: 03 / 289 23 68.

Meer weten ?

  • Cultuurdienst-gemeentehuis, Gemeenteplein 1, 2650 Edegem,
    03 / 289 26 50 of huis.hellemans@edegem.be.
  • Academie voor Beeldende Kunst, Lieven Gevaertstraat 52, 2640 Mortsel,
    03 / 449 31 85 of abk-mortsel.be.

Dit is een gastproject buiten de eigen kalender van Huis Hellemans.

Foto’s (c) Gazet van Hove.