WERKEN ! Borsbeek moeilijk te bereiken …

Kruispunt met L. Hendrickxlei afgesloten

Vooral tijdens de eerste fase, die tot september zal duren, is er hinder voor de bestuurders uit Boechout. In die periode wordt het kruispunt van de Schanslaan met de L. Hendrickxlei volledig afgesloten. De Schanslaan wordt afgezet tot aan de Vlasput.

Hierdoor is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk van en naar Borsbeek. Plaatselijk verkeer zal via de Herentalsebaan toegang hebben tot de Schanslaan.

Er wordt in een omleiding voorzien via onder meer de Vremdesesteenweg, Berthoutstraat en Wommelgemsesteenweg .

Schoolbuslijnen, fietsers en voetgangers

Ook fietsers zullen enkel via een omleiding (langs het straatje naar het fort) hun traject kunnen voortzetten. Voetgangers kunnen wellicht door, maar de ondergrond zal voor hen niet ideaal zijn. Tijdens deze periode zal de schoolbuslijn 243 van Broechem naar Kontich niet meer via Borsbeek komen. De buslijn zal vanaf de Sint-Damiaanstraat (Wommelgem) de Vremdesesteenweg nemen om zo via Vremde over de route van buslijn 51 Sint-Gabriël aan te doen en verder naar Hove en Kontich te rijden.

De aannemer zal de eerste dagen beginnen met het wegnemen van de asfaltering en het openleggen van de put. Vervolgens gaan de eerste weken de verschillende nutsmaatschappijen aan de slag. Nog voor het bouwverlof wordt er gestart met de heraanleg van de rioleringen. Tijdens het bouwverlof zal de put, om de veiligheid te garanderen, worden dichtgemaakt.

Foto’s (c) Gazet van Hove.