Het betreft voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de Krijgsbaan (R11), die in augustus van start gaat.

Hier lees je het meest recente nieuws over de geplande nutswerken langs de Krijgsbaan (R11). Deze voorbereidende werken gebeuren onder leiding van Fluvius en kaderen in de herinrichting van de Krijgsbaan (R11), die in augustus van start gaat.


Fasering van de nutswerken

De aanleg van de nieuwe kabels en leidingen voor gas, elektriciteit, water en telecom gebeurt in een aantal fases :

  • 5 tot 21 juni : vanaf de Heirbaan tot aan de Dosfellei (kant even huisnummers) + gestuurde boringen ter hoogte van kruispunten met de Heirbaan en de Eggestraat/Hendrik Consciencelaan;
  • 24 tot 28 juni : vanaf de Dosfellei tot aan de Heirbaan (kant oneven huisnummers);
  • 1 tot 12 juli : vanaf de Dosfellei tot aan de Eggestraat (kant even huisnummers) en het kruispunt met de Eggestraat en de Hendrik Consciencestraat.

Vanaf 1 juli, wanneer de nutswerken ver genoeg gevorderd zijn, start men ook met het aansluiten van de woningen en bedrijven op de nieuwe kabels en leidingen. In eerste instantie focust de aannemer daarbij op de woningen tussen de Heirbaan en de Fortstraat. In deze zone moeten alle huisaansluitingen klaar zijn voor 12 augustus, wanneer de hoofdwerken aanvatten.

Situatie op de weg

De nutswerken gebeuren voornamelijk in het voetpad en het fietspad, maar ook de parkeerstrook en een deel van de rechterrijstrook wordt ingenomen om veilig te kunnen werken. Voetgangers hebben altijd doorgang, maar moeten ter hoogte van de werfzone oversteken en hun weg verderzetten via het voetpad aan de overkant van de weg. Fietsers volgen van 3 tot 28 juni een lokale omleiding via de achterliggende straten aan de noordkant van de Krijgsbaan. Vanaf 29 juni kunnen zij weer gewoon via de Krijgsbaan, langs de werfzone.
Om het verkeer op de Krijgsbaan steeds in beide richtingen langs de werfzone te kunnen laten rijden, haalt men de betonblokken in de middenberm weg. Er zal bovendien ook een snelheidsbeperking van 30 km/u gelden.
De Cantecroylaan en Neerhoevelaan zijn door de nutswerken afgesloten van de Krijgsbaan van 5 tot 21 juni. Lokaal verkeer kan deze straten bereiken via de Drabstraat. De Grotenhof is afgesloten van 1 tot 12 juli. In deze periode zal in de straat tijdelijk verkeer in twee richtingen toegelaten zijn, zodat bewoners hun woning kunnen bereiken via het Stadsplein.


Toegankelijkheid van woningen en bedrijven

In de zone waar gewerkt wordt, geldt een parkeerverbod en zijn opritten van woningen niet toegankelijk. Parkeer je wagen aan de overkant van de straat of verderop in een zone waar niet gewerkt wordt. Te voet is je woning wel altijd toegankelijk, eventueel via een loopbruggetje.
Het tankstation en de bedrijven langs de Krijgsbaan worden wel maximaal toegankelijk gehouden, al moet je rekening houden met een korte onderbreking als de aannemer net voor je inrit aan het werken is.

Meer info

Met vragen over de nutswerken kan je Fluvius contacteren op het algemeen nummer: 078 35 35 34. Alle informatie over de geplande herinrichting van de Krijgsbaan kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/mortsel.

Foto’s (c) Gazet van Hove