Succesvolle sponsorloop in Lint

Naar jaarlijkse traditie hebben de 3 Lintse scholen weer hun uiterste best gedaan tijdens hun sponsorloop om veel euro’s in te zamelen voor een gezamenlijk goed doel.

De kleuters en de leerlingen van de lagere scholen hebben op 15 mei een super bedrag bij elkaar gelopen voor The Kerry West Orphanage Project.
Met 3 miljoen weeskinderen heeft Oeganda een van de hoogste aantallen weeskinderen ter wereld. Onder de wezen zijn ook veel baby’s en jonge kinderen die zijn achtergelaten in ziekenhuizen of te vondeling zijn gelegd. The Kerry West Orphanage Project heeft een weeshuis opgericht voor deze kinderen. Momenteel verblijven er al meer dan 100 kinderen in het Kerry West weeshuis. Het project kan de steun van de Lintse kinderen zeer goed gebruiken. Momenteel zoekt het weeshuis centen voor een nieuwe keuken in de plaats van het hok waar ze nu in koken voor alle kinderen. Daarnaast hebben ze ook geld nodig voor banken voor de klaslokalen. De kleinste kinderen zitten momenteel op de grond te schrijven en te lezen. Heel wat info kan je terugvinden op de website van Kerry West (htpps://www.kworphans.com).
De kinderen, leerkrachten en directie zijn erg trots om een cheque van 6.000 euro te overhandigen aan mensen van de organisatie.
5 500 euro hebben de kinderen bij elkaar verzameld met de parkloop en de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking doet er nog eens 500 euro bovenop.