Komend weekeinde de Boshoekfeesten met 54ste Narrenstoet

Boechout

Nu vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni, is het Boshoekkermis in de gelijknamige wijk in Boechout. Deze wijk is in de loop der tijden erg gewijzigd wat de samenstelling van de bevolking betreft. Dus weet eigenlijk niemand wanneer deze narrenstoet voor het eerst werd georganiseerd. In oktober 1842 werd er in de wijk voor het eerste een kermis georganiseerd. Wat men wel weet is dat nu zondag de Narrenstoet voor de 54ste keer uitgaat.

Op vrijdag 14 juni opent het Boshoekrestaurant. Meer info en inschrijven via www.narrenklub.be . Dezelfde avond wordt miss Boshoek gehuldigd. Op zaterdag 15 juni is er vanaf 21.00 uur het Boshoek Festival met vier bands op twee verschillende podia : Moen (met Boechoutenaar Daan Degroote), Casablanca Carambol Company (pure fifties rock and roll en rockabilly), Six on Fire (een live-band uit Turnhout) en Fabiola Fun F*ckers (een coverband uit het Antwerpse met moderne rock-covers). Op zondag gaat dan voor de 54ste keer de Narrenstoet uit. Men vertrekt aan de Melkkuip om 14.00 uur. Alle manifestaties zijn gratis toegankelijk.

Foto’s © Gazet van Hove.