Het is weer bijna zomer ! Tijd om de barbecue boven te halen, een lekker terrasje te doen of te genieten van een zomers festival. Alles zal aanwezig zijn om er een fantastische tijd van te maken, maar… vergeet BOB niet !

drinken en rijden gaat niet samen !

Van donderdag 6 juni tot en met maandag 2 september loopt de zomereditie van de BOB-campagne, met als slogan “Helemaal BOB. Nul op”.

Afgelopen zaterdag trapten ze bij de politiezone HEKLA de campagne meteen op gang met het ‘weekend zonder alcohol’. De inspecteurs lieten 191 bestuurders een ademtest afleggen. Bijna konden ze een ‘blanco blad’ voorleggen, maar toch betrapten ze één dronken bestuurder, die zijn rijbewijs voor drie uur moest inleveren. Daarnaast stelden ze nog processen-verbaal op voor overdreven snelheid, het negeren van een verkeerslicht dat op rood stond en het niet kunnen voorleggen van een geldig rijbewijs, keuringsbewijs en verzekeringsattest.

“Soortgelijke acties zullen zeker nog volgen de komende tijd” aldus de dienders van de politiezone HEKLA. Want “Samen werken, is samen veilig !”

Foto’s (c) Gazet van Hove.