Veel volk op de eindejaarstentoonstelling van de Hovese Kunstacademie op vrijdagavond 14 juni jl. Wat opvalt is dat er steeds meer vrouwen dan mannen aanwezig zijn. Dit weerspiegelde zich ook in de afgestudeerde leerlingen : 7 vrouwen tegenover één man.

Van deze afgestudeerden kwamen er zes uit de keramiekklas, 1 schilder en 1 fotograaf. Hulde aan Greet Bailleul, Linda Broes, Sebastiaan Driesen, Myriam Janssens, Ann Jambon, Hedwig Taeymans, Ede Van den Bergh, Gitte Vangheluwe.

Volgens schepen van Cultuur Gerda Lambrecht (N-VA) “groeit de Academie terug na een periode van diepte. De afdeling in Boechout werd er door het plaatselijke bestuur doorgeschoven naar Lier. Wij hebben dit opgevangen door projectateliers op te starten, verschillende kunstvormen werken over één bepaald onderwerp, vb. ‘licht en donker’ “.

Op zoek naar nieuwe locatie

De doorlichting van de Hovese Kunstacademie door Onderwijs Vlaanderen draaide negatief uit. Zeker wat de locatie betreft. De cursisten zitten in een donkere kelder in De Markgraaf. “Tegen december 2019 moeten we een concreet plan voorleggen wat de nieuwe locatie betreft. We denken aan de gronden van de werf aan de Paul van Ostaijenlaan. De toekomst is verzekerd voor de Kunstacademie. We kunnen deze uitdaging aan” aldus schepen Gerda Lambrecht.

Tijdens het weekeinde kon de hele gemeente genieten van de schitterende werken gemaakt door de cursisten van de Hovese Kunstacademie. Zo waren de werken te bewonderen in o.a. Da Capo, De Markgraaf, de Rodenbachschool, de remise aan het gemeentehuis. Ook bij verschillende handelszaken in het gemeentecentrum hingen er werken tentoongesteld.

Het mag duidelijk zijn dat de kunstacademie in Hove een nieuwe weg is ingeslagen onder het toeziende oog van directeur Liesbeth Beert. Regioradio Zuidrand haalde mevrouw Beert voor de microfoon op de openingsreceptie, die muzikaal werd opgeluisterd met een live optreden van de Engelsman Robin Rowley uit Lint

www.radiozuidrand.be – FM 105.1 .

Foto’s © Gazet van Hove .