Sedert enkele dagen is de fietstunnel onder de Edegemsestraat en deel uitmakende van de fiets-o-strade Antwerpen-Mechelen over de hele lengte en aan beide zijden opgesmukt door grafitti-schilderijen. Er werd o.a. een kop van wielerlegende Eddy Merckx, natuurelementen, insecten, kinderen, …aangebracht.

De kunstenaars die het werk aanbrachten zijn Ben en Nicolaï. Ze zijn respectievelijk al 15 en 25 jaar actief in het grafitti-kunstwereldje. Ze begonnen beiden op straat op vrij jonge leeftijd en kregen na verloop van tijd opdrachten in alle maten en kleuren. Toch vinden ze dat er in de Antwerpse regio te weinig muren aanwezig zijn om hun werken op aan te brengen. Soms krijgen ze een blanco muur ter beschikking van een oud pand dat enkele maanden laten met de grond wordt gelijk gemaakt. Beroepsgrafitti-kunstenaars worden veel sneller aangesproken om iets te scheppen dan hobbyisten. Vandaag bestaan er reeds spuitbussen op basis van suiker. Het gevaarlijke van de chemische stoffen is aan het verdwijnen in het wereldje.

Aan het werk in de fietstunnel in Hove hebben ze samen twee dagen gewerkt. Er was wel een week voorbereiding nodig om de muur op orde te zetten. Ben rijdt iedere dag met de fiets door de fietstunnel en hij vond het zonde dat er nog niets was aangebracht op de blanco muren. Na contactname met het Hovese gemeentebestuur kregen ze groen licht om hun creativiteit er de vrije loop te laten. Het kostenplaatje van dit kunstwerk bedraagt bijna 4.000 euro.

Verdere info : www.onethree.be – Facebook : Ben Bervoets .

Foto’s © Gazet van Hove.