KONTICH

Op de gemeenteraad van 17 juni werden de plannen om 2 kruispunten op de Kruisschanslei her aan te leggen unaniem goedgekeurd. Het gaat om het kruispunt van de Kruisschanslei met de Keizershoek en dat met de oude spoorwegberm. Nu wordt een aanbestedingsprocedure gelanceerd, met de bedoeling de werken eind dit jaar aan te starten.

Het kruispunt van de met de Keizershoek krijgt een heel ander uitzicht. Fietsers komende uit de Keizershoek zullen net voor het kruispunt een fietspad kunnen oprijden en dus niet langer moeten laveren tussen de auto’s. Ook in de tegenrichting wordt een fietspad aangelegd om te vermijden dat fietsers en auto’s in conflict komen vlak bij het kruispunt. Maar ook om de doorstroming van auto’s te verbeteren worden stappen gezet. Schepen Willem Wevers (N-VA) : “Waar vandaag alle wagens in 1 rij moeten staan, gaan we nu werken met een links- en een rechtsafslagstrook. Dat moet een positief effect hebben op de doorstroming tijdens de spits. Dat is uiteraard een goede zaak in één van de drukke Kontichse straten.”

Het kruispunt met de oude spoorwegberm ondergaat ook een grondige facelift. Schepen Wevers : “Vandaag moet je daar als fietser op de oude spoorwegberm verschillende scherpe bochten nemen. We gaan die fietsbeweging veel vlotter maken, zonder scherpe bochten. Bovendien maken we voor autoverkeer op de Kruisschanslei duidelijk dat dit een veel gebruikte fietsoversteek is, onder meer door een groene middenberm te voorzien die de fietsers beschermt.”

Schepen Wevers

De heraanleg van de 2 kruispunten zal in totaal ca. 570.000 euro kosten.

Schepen van openbare werken, Willem Wevers, is tevreden met het brede draagvlak binnen de gemeenteraad : “Het is natuurlijk goed dat iedereen binnen de gemeenteraad mee wilt werken aan een verkeersveiligere en meer fietsvriendelijke gemeente. Hopelijk vinden kunnen we de gemeenteraad in de toekomst telkens overtuigen van maatregelen om de veiligheid voor de zwakke weggebruiker te verbeteren.”

Foto’s (c) Gazet van Hove.