Doorgang Hove-centrum zal het wel voelen

Vanaf maandag 24 juni kan men terug met de auto door Boechout-centrum rijden ter hoogte van de Sint-Bavokerk, de gemeentelijke bibliotheek en gemeenteschool. Het wegdek is er volledig geherprofileerd, smaller en trager geworden voor het autoverkeer. Ook veiliger voor de fietsers en voetgangers.

We moeten het toegeven, hoe je ook tegenover de maandenlange werken staat, maar het Jef Van Hoofplein en Sint-Bavoplein liggen er mooi bij, schoner dan vroeger. De werken liepen geen vertraging op. Met de heraanleg is een investering van 2,7 miljoen euro gemoeid, waarvan 624.334 euro betaald werd door Aquafin.

Daarom gaf het gemeentebestuur van Boechout afgelopen zaterdag een groot volksfeest voor alle inwoners en hun vrienden om het einde van de werken te vieren. Alle aanwezigen kregen jetons om uit te geven in de belendende horecazaken, die tijdens de maandenlange werkzaamheden het financieel moeilijk hadden.

Hove-centrum terug drukker

De dagelijkse doorgang van meer dan 14.000 wagens door de Hovese oost-west-as (Boechoutsesteenweg, Sint-Laureysplein, Kapelstraat, Edegemsestraat) zal nu terug op volle gang komen. Misschien nog niet de eerste week omdat het schooljaar op zijn einde loopt en het daarna twee maanden zomervakantie is, maar wel vanaf begin september e.k.

Tijdens de afgelopen werkzaamheden in Boechout werd ons gemeentecentrum gedeeltelijk gespaard van het drukke autoverkeer omdat de verkeersstromen andere wegen opzochten, o.a. via de Boechoutselei en de Lintsesteenweg.

Foto’s © Gazet van Hove.