De Scouts van Hove zijn de plezantste vereniging in onze gemeente

Regio

Meer dan 102.000 lezers van de populaire krant “Het Nieuwsblad” kozen ‘de Plezantste Vereniging’ uit hun gemeente. Buren en collega’s kozen hun favoriet, mama’s en papa’s voerden enthousiast mee campagne voor de club van hun kinderen, leden haalden alles uit de kast om de titel voor hun vereniging in de wacht te slepen. De resultaten zijn er !

Uit de resultaten berekent de jury wie de provinciewinnaar is. Het aantal stemmen wordt afgewogen tegen het aantal inwoners. De winnaars krijgen de kans om zich te bewijzen voor een jury. Die gaat ter plaatse bij de winnende vereniging van elke provincie en schrijft een heus rapport uit. Wie het best scoort, krijgt op 29 juni de hoofdprijs : zij mogen zich de beste vereniging van Vlaanderen noemen. En dat levert nog iets op ook : een veiligheidscheck van AXA en een cheque van 1.000 euro.

De winnaars in onze regio :

Hove : Scouts van Hove

Boechout : JaWadden

Lint : muziekschool De Notelaer

Kontich : Chiro Koka Meisjes

Edegem : voetbalclub OLVAC vzw

Mortsel : vzw Zonnekamp

Aartselaar : Snorrenclub

Proficiat aan al deze winnaars. Ook proficiat aan alle andere deelnemers. De winnaars hadden de best georganiseerde supportersploegen. Dit doet niets af aan de inzet van alle anderen. Men moet ook alles relativeren : in Boechout stemden meer dan 550 lezers, in Aartselaar amper een 20-tal.

Prosit !

Foto’s © Gazet van Hove