KONTICH

Na de kermis in Kontich, zal een deel van het plein gereserveerd worden als speel- en verblijfsruimte voor kinderen. De voorbije jaren was dat ook al het geval, maar toen werd het centrale deel van het plein afgezet. Deze zomer zal een stuk van het plein dat aansluit bij de bibliotheek en de ploeg afgezet worden.

Schepen van jeugd, Willem Wevers (N-VA) : “Na de kermis zullen de beschilderde betonblokken zo geplaatst worden, dat auto’s niet meer kunnen parkeren op een deel van het plein, aansluitend bij de bibliotheek. Vanaf 15 juli gaat het Speeljansplein officieel echt van start. Om dat wat in de verf te zetten zal er gedurende een week een heus speelfort gezet worden, waar kinderen zich op kunnen uitleven. Het gemeentebestuur zorgt ook dat er altijd enkele reuzespelen beschikbaar zijn om mee te spelen.”

nu terug open

Het gemeentebestuur wilt zo tijdens de zomervakantie, wanneer kinderen thuis zijn, extra speelruimte creëren in het dicht bebouwde centrum. Schepen Wevers : “Tijdens de zomermaanden is de parkeerdruk in het centrum veel minder groot dan daarbuiten, dus dat schept kansen. En die kansen moeten we grijpen, in afwachting van een structurele oplossing voor de parkeerproblematiek, waar we ook volop aan werken. Als we die oplossing gerealiseerd hebben, kan onder meer van het Sint-Jansplein een aangename verblijfplaats gemaakt worden, elke dag van het jaar.”

Mensen die ideeën hebben over wat ze graag zouden zien gebeuren op het Speeljansplein, mogen altijd contact opnemen met de jeugddienst via jeugd@kontich.be .

Schepen Wevers

Foto’s (c) Gazet van Hove.