Vlaamse vrienden,

Donderdag 11 juli Gulden Sporenherdenking georganiseerd door de Gulden Sinjoren en Voorpost.

Hendrik Conscienceplein, Antwerpen, 14.00u., Inkom gratis.

Thema : Waarom ik voor geen vreemden buig.

Rode draad doorheen het programma Flor Grammens de man van de daad !

Vlaamse vrienden, nationalisten,

Welkom op de door de Gulden Sinjoren en Voorpost georganiseerde elfde Sporenherdenking. En dat in het hart van ONZE stad in een prachtig kader met langs de ene zijde van het plein een van de mooiste kerken van Antwerpen en langs de andere zijde het standbeeld van de man die zijn volk leerde lezen Hendrik Conscience . Zijn volk leerde lezen o.m. aan de hand van zijn meest beroemde boek De Leeuw van Vlaanderen.

En op 11 juli herdenken wij deze ‘Slag van de Gulden Sporen’ waarbij de Franse invaller verslagen werd door een gemotiveerd Vlaams leger en na de slag de gulden sporen van de Franse ruiters voor het rapen lagen. Onze verre voorouders moesten geen vreemden als heersers in het land.

Laat ons een voorbeeld nemen aan hen. Deze Sporenherdenking heeft dan ook als thema :

Waarom ik voor geen vreemden buig. En de figuur die als rode draad door deze herdenking loopt is Flor Grammens de man van de daad.

Vlaamse vrienden maak er samen met ons een strijdbare herdenking van. Maar die overwinning van 1302 mag ook een beetje gevierd worden. En sympathieke sponsoren hebben er voor gezorgd dat we jullie Vlaamse dorst kunnen lessen met meerdere vaten bier.

Wij verwelkomen gastspreker Pieter Bauwens hoofdredacteur van Doorbraak.

Strijdrede Johan Vanslambrouck van IJzerwake en Voorpost.

Verder de muziekkapel van het VNJ / samen met de Vlaamse Skalden zingen we onze liederen/ Vonk! brengt traditionele volksmuziek en zelfs Flor Grammens zal aanwezig zijn om de daad bij het woord te voegen!

Van harte welkom op deze strijdbare Gulden Sporenviering.

Luc Vermeulen

Heel-Nederlandse vlag