Vlaanderen Feest ! in Hove

Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag vierde de gemeente afgelopen zondag reeds gedeeltelijk de Vlaamse feestdag van 11 juli.

Na de traditionele eucharistieviering in de Sint-Laurentiuskerk volgde er om 11.30u. een muzikaal gedeelte in het gemeentepark.

Bert Embrechts en Filip Bollaert

De ene : bassist bij zowat elke groep in Vlaanderen, de andere : ambiancebeest bij uitstek, een performer pur sang en een fantastisch gitarist. De ene wonende in Hove, de andere in Brugge. Filip combineert een virtuoze beheersing van zijn gitaar met een stem die de beste Vlaams/Nederlandse en Engelse liedjes aankan. Hij bewees dit ook. Alle aanwezigen zongen mee. De burgemeester plaseerde enkele danspasjes met schepen Gerda Lambrecht.

Na een uurtje optreden waren er zodanig veel mensen komen opdagen die voor de traditionele barbecue kwamen. Alles verliep vrij vlot. Iedereen vond het goed en er werden vele nieuwsjes verteld. We merkten op dat er enkel gemeentelijke mandatarissen aanwezig waren van de N-VA en Fan van Hove. De oppositieraadsleden van de hele linkerzijde ‘stuurden hun kat’. Ze kijken neer op de gewone Hovenaars. Dit Vlaams feest is immers beneden hun waardigheid. Ze liggen reeds met een cocktail aan hun zwembad in hun buitenverblijf in Frankrijk hun geld te tellen.

Jan Verheyen gastspreker op 11 juli

Op donderdag 11 juli komt filmmaker Jan Verheyen spreken in zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a, aanvang 20.00u. Katou zorgt die avond voor de muzikale noot. Na de lezing is er tijd voor een babbel en een drankje.

Met 12 langspeelfilms op zijn palmares verdiende Jan Verheyen (°1963) ook als presentator en organisator meer dan zijn strepen. Ooit organiseerde hij het Filmfestival van Knokke-Heist en verdeelde de meest succesvolle films in Vlaanderen. Jan brengt u een eigenzinnige kijk op de politiek en de elite.

Foto’s © Gazet van Hove.