Bezoek Volkssterrenwacht Urania in Hove

One small step for a& man, one giant leap for mankind…

OP 20 juli 1969 zet Neil Armstrong als eerste mens voet op een buitenaardse wereld. De miljoenen kijkers, die gekluisterd zaten aan hun kleine zwart-wit-televisie, komen plotsklaps tot het besef dat onze wereld een klein onderdeel is van een onmetelijke ruimte.

Hendrik van Gaal biedt antwoord door Volkssterrenwacht Urania op te richten. In de Oudheid was Urania de muze van de sterrenkunde. Nu inspireert Volkssterrenwacht Urania je tot sterrenkunde en aanverwante wetenschappen zoals weerkunde en ruimtevaart.

Bezoek Urania individueel, met vrienden, familie of collega’s ! Woensdagnamiddag – ideale namiddaguitstap met de (klein)kinderen !

Heb je de kleinkinderen op bezoek of weet zoon- of dochterlief zich weer niet bezig te houden ? En zijn jullie nieuwsgierig naar de sterren en de planeten ? Dan is de planetariumvoorstelling van Urania op woensdagnamiddag echt iets voor jullie ! Ontdek, onder leiding van een deskundige gids, de 3500 sterren die we niet meer kunnen zien aan onze nachtelijke hemel, in het Urania Planetarium. Darna neemt de gids je mee naar de waarnemingstoren. Bij helder weer kijk je door onze telescoop naar onze dichtstbijzijnde ster …! Na het bezoek geniet je samen nog even na met een lekker drankje in onze Astrobar.

Start 15.00u. – Einde omstreeks 16.30u. (planetarium – rondleiding – kijkmoment)

Vrijdagavond  – een gezellige avond met vrienden en familie !

Vrijdagavond geniet je voortaan altijd van de sterrenhemel, ook bij bewolking, dankzij het Urania Planetarium ! Heb jij je altijd afgevraagd wat zich daarboven allemaal afspeelt ? Of wil je familieleden of vrienden opzadelen met de sterrenkundemicrobe ? Dan is vrijdagavond echt iets voor jou. Je geniet niet enkel van een planetariumvoorstelling, maar krijgt er ook nog eens een rondleiding door onze sterrenwacht + kijkmoment bovenop ! Na deze prachtige ervaring geniet je in alle rust van een drankje in onze Astrobar.

Start 20.30u. – Einde 22.30u. (planetarium – rondleiding – kijkmoment)

In groep : elke weekdag overdag en dinsdag, donderdag- en vrijdagavond.

Bezoek de sterrenwacht met je vereniging, familie of vrienden. Ontdek samen de pracht van het heelal en geniet van een wondermooie sterrenhemel in het planetarium. Kijk zelf eens door onze grote telescoop naar planeten en nevels en sluit het bezoek gezellig af met een drankje in onze Astrobar.

In groep bezoek je Urania ook in combinatie met de AED-studio’s in Lint. Zo ontdek je wat de filmsterren doen achter de schermen !

Meer info :

www.urnaia.be – tel. 03 / 455.24.93. – info@urania.be .

Volkssterrenwacht Urania

Jozef Mattheessensstraat,     62

2540            Hove

 

Foto’s © Gazet van Hove.