Gesprek met schepen Luc Vuylsteke de Laps – deel 3

Hove heeft de naam een “slaapgemeente” te zijn ?

LVDL : “Hove is een combinatie van woongemeente en hardwerkende Hovenaars. Dit niet bijster veel participeren aan het gemeenschapsleven. Ze zijn wel erg gevoelig aan de dienstverlening.”

Gaat u binnenkort op reis ?

LVDL : “Ik ben reeds in februari jl. op reis geweest in Tanzanië met mijn vrouw, mijn zoon en zijn lief. We bezochten de projecten waar Hovenaar Tania Van Brakel werkt. Het was 14 dagen intensief. We maakten een rondreis en bezochten de drie nationale parken. We maakten een safari van één week. Op een bepaalde nacht werden we gewekt door het gekrijs van een buffel die op drie meter van onze tent werd afgemaakt door een leeuwin. Verder ga ik nog enkele weken naar de Ardennen.”

leeuwen in Planckendael

Doet u veel aan sport ?

LVDL : “Ja, fietsen in Frankrijk, in de Verdon ben ik in juni één week gaan fietsen met enkele mensen uit Hove.”

Uw laatst gelezen boek ?

LVDL : “’1942, jaar van de stilte’ van Prof. H. Van Goethem, rector van de UA. Ik plan dit werk binnenkort te lezen”.

Uw culinair lievelingsgerecht ?

LVDL : “Varkenswangetjes met cider. Bij de bieren is het Duvel en bij de wijnen Vacqueyras, een rode wijn uit de Rhonestreek in Frankrijk.”

Stel dat u het groot lot wint (meer dan 1 miljoen euro), waar zou u dan op inzetten ? Investeren ?

LVDL : “Ik zou geen kasteel kopen. Als student ben ik vroeger gaan tabak plukken in Canada. Daar zou ik iets doen. Gaf inspiratie door de ruimte. Ik zou ook investeren in een sociaal project. Er zijn er genoeg in onze regio. Bijv. een hospitaal met aandacht voor kinderen. Basisgezondheid. Dingen bewerkstelligen die structureel zijn.”

Kasteel Rattennest in Hove

Foto’s © Gazet van Hove.