Opgepast voor inbrekerstruc met een takje bij de voordeur

waarschuwing van de politiezone HEKLA !

De afgelopen weken kreeg de politiezone HEKLA (Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar) meerdere meldingen binnen van een mogelijke inbrekerstruc. Bij een voorverkenning plaatst een inbreker een takje bij of in de voordeur van een woning. Staat of hangt het takje er na enkele dagen nog steeds, dan zou je kunnen besluiten dat de bewoners langdurig afwezig zijn. Zo stelde een familie uit Edegem bij hun terugkeer uit vakantie vast, dat er bij hen thuis was ingebroken. Tussen de voordeur zat er zulk een takje. Zo’n takje valt niet op voor mogelijke voorbijgangers en als het toch wordt opgemerkt, zou je ook kunnen denken dat het takje door de wind werd meegevoerd.

Het hoeft natuurlijk niet altijd om een takje te gaan, maar het kan evenzeer een blaadje van een boom, een grasspriet, een tandenstoker of wat plakband zijn.

Vertrek je op vakantie ? Vraag dan aan de buren, familie of vrienden om dagelijks ook even je voordeur te controleren. Zie je iets ongebruikelijks ? Laat het dan zeker zitten en contacteer meteen de politie via het nummer 101 of in de zone HEKLA : 03 / 444 00 00.