Een Huis van het Kind is een centraal contactpunt waar (aanstaande) gezinnen hun opvoedingsvragen en -situaties kunnen bespreken. In het virtueel huis van het Kind komen verschillende diensten bij elkaar om op de vele en diverse vragen deskundig en allesomvattend te kunnen antwoorden.

Het is een basisvoorziening waar elk gezin welkom is en dus terecht kan voor alles wat met opvoeden en opgroeien te maken heeft. Alle ouders hebben recht op ondersteuning op maat en kunnen het Huis van het Kind contacteren. De samenwerking tussen de verschillende partners maakt het mogelijk om kansen voor de (aanstaande) gezinnen te versterken. Met vragen over het Huis van het Kind kan je terecht bij Edel De Meulenaere en Naomi Aelterman, e-mail : huisvanhetkind@hove.be .

 

Kinderbijslag omgevormd naar Het Groeipakket

Het Groeipakket is er voor elk kind in elk gezin. Er is wel een verschil tussen kinderen geboren vanaf 1 januari 2019 en kinderen geboren voor 1 januari 2019.

De eerste groep stapt meteen volledig in het nieuwe systeem. De tweede groep behoudt de huidige bedragen maar kan ook van de toeslagen genieten.

De informatie over de bedrfagen, uitbetalingsactoren en de aanvraagprocedure is terug te vinden op www.groeipakket.be .

Meer info kan je verkrijgen bij de Sociale Dienst via 03 / 460.10.80. of socialedienst@ocmwhove.be .

 

Leren (samen)spelen !

In Het Peuterspeelpunt’ kunnen kindjes van 0 tot 2,5 jaar met elkaar komen spelen. Je peuter kan er al spelend op ontdekking gaan.

Ouders, grootouders of onthaalouders hebben ondertussen de kans om ervaringen uit te wisselen bij een tasje koffie of thee.

Een medewerker verzorgt het onthaal, maar tijdens het speelmoment blijf je zelf verantwoordelijk voor je kind.

Praktisch

Wanneer ?

Dinsdag 8 en 22 oktober 2019

Dinsdag 5 en 19 november 2019

Dinsdag 3 en 17 december 2019

Het speelmoment gaat telkens door van 9.00 tot 11.00u.

Waar ?

BKO De Mikado, Onderwijsstraat 21 in Hove, tel. 03 / 455.35.97.

Kostprijs ?

Gratis en vooraf inschrijven is niet nodig.

Foto’s (c) Gazet van Hove.

 

 

 

Foto’s © Gazet van Hove.