Het Lokaal bestuur Kontich zal in het najaar van 2019 de Mina Telghuissite kopen. Deze site is bij de oude Kontichnaren nog bekend als de ‘Grote Speeltuin van Altena’, waar tussen 1961 en 1986 talloze Kontichse jongeren plezier maakten. Na de sluiting van de speeltuin bouwden de Dienstmaagden van de Heilige Harten er in 1987 een klooster. Sinds enige tijd stond het klooster echter leeg en werd er door de Gasthuiszusters Antwerpen uitgekeken naar een nieuwe bestemming.

Na onderhandeling wordt het 1,5 hectare grote park én het gebouw (met ca. 1.400 m² nuttige bouwoppervlakte) aangekocht voor een bedrag van 1,375 miljoen EUR. Welke bestemming het gebouw zal krijgen, wordt de komende maanden verder uitgewerkt. “Wat wel zeker is, is dat we in het gebouw de vernieuwde kinderopvang zullen onderbrengen. We voorzien daarvoor in onze meerjarenplanning voldoende budgetten”, aldus Schepen van Welzijn en Patrimonium Cindy Vanbaeden (N-VA). Ook collega-schepenen Karel Van Elshocht en Wim Claes, bevoegd voor respectievelijk Ruimtelijke Ordening en Groenzorg, (beide Open Vld) reageren opgetogen : “Door deze aankoop realiseren we een enorme uitbreiding van het Altenapark én brengen we het park dichter naar de dorpskern en de mensen”, aldus de tevreden Schepenen.

De aankoop-verkoopbelofte wordt op 16 september a.s. aan de Kontichse gemeenteraad voorgelegd, maar Burgemeester Seldeslachts (N-VA) voorziet weinig problemen om het aankoopdossier goedgekeurd te krijgen. “De veelzijdigheid van het gebouw en het park maakt dat dit een opportuniteit is voor heel veel diensten binnen onze gemeente. Zo ziet Schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld)  bijvoorbeeld de mogelijkheid om er een mooi loopparcours te voorzien, terwijl Schepen van Jeugd Willem Wevers (N-VA) hierdoor ook een bijkomende locatie verwerft om bijvoorbeeld jeugdspeelpleinen te organiseren”, aldus de Burgemeester.

Foto’s (c) Gazet van Hove.