Regio

Neerdorpen Klassiek is een echte klassieker in de Zuidrand. Tussen 26 september 2019 en 7 mei 2020 kan je weer genieten van klassieke concerten in de regio. De muziekliefhebber kan van een afwisselend en kwaliteitsvol aanbod genieten in de gemeenten Aartselaar, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Borsbeek en Mortsel.

Wanneer ? Van 26 september 2019 tot 7 mei 2020. Alle concerten beginnen om 20.15 uur.

Prijs ? 14 euro / 5 euro (-26). Een abonnement kost 70 euro.

Reserveren ? Orfeoproducties, tel. 03 / 449 16 87 of info@orfeo.be of via de cultuurdiensten van de deelnemende gemeenten. De reservatie is definitief na betaling op rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw te Edegem. Gelieve de datum van het concert en het aantal tickets te vermelden.

Meer weten ? www.orfeo.be/neerdorpen-klassiek

Concertdata 2019-2020

Donderdag 26 september 2019 om 20.15 uur Sint-Antoniuskerk, Edegem        Young Woodwind Trio Young Woodwind Trio Antwerp ontstond in 2017 aan het conservatorium van Antwerpen, toen Balder Dendievel (hobo), Anne Fuhrmann (klarinet) en Jappe Dendievel (fagot) zich verenigden in de cursus kamermuziek. Al snel sloeg de muzikale vonk over en beslisten ze een vast ensemble te vormen. Ontluikend toptalent !

Donderdag 24 oktober 2019 om 20.15 uur zaal Da Capo, Hove Roel Dieltiens – 300 jaar cello in 80 minuten De internationaal bekende cellovirtuoos Roel Dieltiens neemt de luisteraars mee op een mooie en verrassende reis doorheen de muziekwereld. Op zowel barok- als moderne cello speelt hij een rijk gevarieerd programma. Met zijn ontspannen welbespraaktheid vertelt hij honderduit over de cello, over de ontwikkelingen en over muziek natuurlijk. Losjes maar met veel kennis van zaken.

Donderdag 28 november 2019 om 20.15 uur Sint-Leonarduskerk, Aartselaar Arbanassi Strings – De seizoenen – Vivaldi versus Pïazzolla Al 10 jaar organiseert Julita Fasseva in het museumdorp Arbanassi in de nabijheid van haar geboortestad in Bulgarije een kamermuziekfestival ‘Arbanassi Summer Music’. Tijdens deze festivals ontstond een internationaal ensemble van bevriende topmusici. Ze combineren de vier seizoenen van Antonio Vivaldi uit Venetië met de vier seizoenen uit Buenos Aires van Astor Piazzolla.

Donderdag 30 januari 2020 om 20.15 uur Altenakapel, Kontich Chin Cheng Lin, solorecital marimba Chin Cheng Lin weet als geen ander de toeschouwer onder te dompelen in het gehele klankspectrum van de marimba. Met 2, 4 of 6 stokken. Lin kan alle akkoorden aan zoals een pianist dit kan. Dit bewees hij opnieuw tijdens een grandioos concert in Carnegie Hall NY. Hij speelt zowel eigen werk, als een stuk van de Japanse componist Toshi Ichiyanagi en werk van Claude Debussy.

Donderdag 20 februari 2020 om 20.15 uur kerk Onze-Lieve-Vrouw-geboorte, Lint Taurus strijkkwartet: strijkkwartetten van Beethoven 2020 is het 250 jaar gelden dat Ludwig van Beethoven in Bonn werd geboren. Een reden om deze componist in dit Beethovenjaar te programmeren met strijkkwartetten, een genre waarvoor hij op verschillende fasen van zijn ontwikkeling op kenmerkende wijze heeft bijgedragen. Het befaamde Taurus strijkkwartet zijn de ideale gasten om samen deze verjaardag te vieren.

Donderdag 26 maart 2020 om 20.15 uur Sint-Jacobuskerk, Borsbeek Sopraan Emma Posman, recital met liederen en opera-aria’s De Belgische sopraan Emma Posman behaalde met ‘grootste onderscheiding’ haar Master’s Voice aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Emma Posman, die grote affiniteit heeft met het Lied-repertoire, vormt samen met pianist Bert De Rycke een veelgevraagd duo.

Donderdag 7 mei 2020 om 20.15 uur Marc Liebrecht Schouwburg, Mortsel de eerste laureaat van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours Utrecht met een recital met pianomuziek van Franz Liszt Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours wordt sinds 1986 elke drie jaar in Utrecht gehouden. In deze periode is het evenement een van de bekendste en meest prestigieuze muziekconcoursen ter wereld geworden. Het Concours, geheel gewijd aan de pianomuziek van Franz Liszt, staat bekend om zijn professionele en zorgvuldige ondersteuning van jonge musici.

 

Foto’s © Gazet van Hove.