Daders van plofkraak op Bpost-kantoor in Boechout veroordeeld

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft tien Nederlanders veroordeeld voor hun aandeel in onder meer de plofkraak op het kantoor van Bpost in Boechout op 13 juni 2018. Voor de kraak in Boechout was er al een plofkraak op het KBC-filiaal in Tielt-Winge en Bpost in Buggenhout, en nadien volgden er nog kraken op B-post-kantoren in Lummen,  Sint-Laureins en Stekene. Ze daders kregen celstraffen van drie jaar deels met uitstel tot dertien jaar effectief.

de ontmijningsdienst van het leger komt steeds ter plaatse

In Boechout spoten ze – net zoals op de andere plaatsen – gas in de automaten waarna ze die via lange elektriciteitskabels, die met een stroomstootwapen waren verbonden, tot ontploffing brachten. Uiteindelijk werden zowel in Nederland als in België vier verdachten opgepakt, allen Nederlanders tussen 21 en 31 jaar. Ze werden veroordeeld voor zware diefstal, criminele organisatie en opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand.

Foto’s (c) Gazet van Hove.