Wist je dat er in België meer dan honderdveertig woninginbraken per dag worden gepleegd ? Elke inbraak is er één te veel en de gevolgen kunnen financieel en psychologisch lang hun sporen nalaten.
Op de nationale actiedag ‘1dagniet’ van vrijdag 18 oktober hopen we één dag niet opgeroepen te worden voor diefstal of inbraken. Uiteraard bindt de lokale politie ook de 364 andere dagen van het jaar de strijd aan tegen inbraken, maar op een dag als ‘1dagniet’ zetten ze het belang van inbraakpreventie graag nog eens in de verf.

Goede gewoonten

Neem alvast zelf volgende goede gewoonten aan om het risico op een inbraak te verkleinen.

Doe altijd ramen en deuren op slot, ook al ben je maar even afwezig.

Vergeet het tuinhuis, de garagepoort of het kelderraam niet !

Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht. Berg ze op, registreer ze en neem er foto’s van.

Geef je huis een bewoonde indruk. Vermijd een overvolle brievenbus, vraag aan je buren om de rolluiken op en af te laten als je met vakantie bent, vermeld niet op sociale media dat je afwezig bent,…

Help de inbreker niet en berg bijvoorbeeld een ladder of ander gereedschap goed op. Maak je huis goed zichtbaar door een laag gesnoeide voortuin.

Vergeet ook de voorkeursplekken van de inbrekers niet (zij- en achterkant van het huis).

Zorg voor goede binnen- en buitenverlichting. Met deze goede gewoonten kom je al een heel eind.

Advies

Wil je je woning laten screenen door één van onze diefstalpreventieadviseurs ? Een specialist geeft je gratis, neutraal en vrijblijvend advies op maat om je woning beter te beveiligen. Maak een afspraak via preventie@politiehekla.be –  www.politiehekla.be -  www.1dagniet.be .

Afbeeldingsresultaat voor 1dagniet