Op zaterdag 5 oktober e.k. gaat er van 13.00u. tot 17.00u. in Kontich weer een Repair Café door in onze regio. De plaats van gebeuren is Kapel Cultuurpunt “Altena”, aan de Antwerpsesteenweg 79 .

Een Repair Café is een manifestatie die draait om repareren/herstellen. Ter plaatse is gereedschap en materiaal aanwezig om verschillende reparaties uit te voeren : bijvoorbeeld op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, gebruiksvoorwerpen, tuinmachines en speelgoed … Er is ook deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister en een timmerman. Bezoekers nemen van thuis uit hun kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze zoveel mogelijk zelf aan de slag, eventueel met hulp van een specialist.

Heb je een toestel dat defect is, maar nog te goed om weg te gooien ; breng het dan mee naar het Repair café en meld je aan bij het onthaal. Terwijl je wacht tot het jouw beurt is kan je een drankje of een koekje bestellen aan de bar. Samen met een vrijwilliger ga je dan aan de slag om je toestel opnieuw gebruiksklaar te maken. De reparaties zijn gratis; je betaalt enkel de eventueel gebruikte onderdelen of grondstoffen. Een vrijwillige bijdrage wordt wel met veel dank aanvaard en gaat naar de werking van vzw transitie ZUIDTRANT. Iedereen tevreden !

Foto’s © Gazet van Hove.