Speeltuin in park Hove wordt heraangelegd.

Gisteren startten de voorbereidingswerken aan de speeltuin aan het Sportpark in Hove (Paul van Ostaijenlaan 2-4). In een eerste fase worden de bestaande speeltoestellen, zandbakopsluitingen en betonfundering opgebroken. Deze werken worden uitgevoerd in beheer van de gemeentelijke uitvoeringsdiensten. De speelzones worden opgeruimd zodat de zandbakken (zandspeelplaatsen) nadien nog kunnen gebruikt worden.

Vanaf maandag 7 oktober starten de werken in beheer van de aannemer, Donker Groen België. De uitvoeringstermijn is voorzien op 35 werkdagen. In deze tweede fase van de werken worden er nieuwe speelzones aangelegd, bestaande heringericht en nieuwe toestellen geplaatst. In de loop van deze fase zal de speeltuin gedeeltelijk of geheel niet-toegankelijk zijn voor het publiek. De toegang tot de cafetaria, sportvelden en het park blijft mogelijk tijdens de werken.

Frijthout als tijdelijk alternatief

In een derde fase, na nieuwjaar, worden er straatmeubilair, banken en afvalbakken, geplaatst. De opening van de speeltuin is voorzien eind februari 2020. Tijdens de werken blijft de toegang tot de cafetaria, sportvelden, jeugdlokalen en park open.

Zin om verder te blijven spelen ? Tijdens de werken kan je genieten van de speeltuin in Frijthout.

Meer info over de geplande werken op www.hove.be en bij de dienst Vrije Tijd via agb@hove.be of 03 / 454 39 01.

Foto’s (c) Gazet van Hove.