Tijdens de hittegolf van deze zomer hebben we het gemerkt : de beste plek om af te koelen was een plekje in de schaduw of het groen. En dus willen we het aanplanten van (inheems) groen stimuleren. In oktober organiseren we, samen met Natuurpunt en de milieuraad, de actie Behaag … Natuurlijk. Zo kan je hagen, bomen en bloemen tegen een voordelig tarief aankopen.

Welke soorten ?

Op www.boechout.be/behaagnatuurlijk vind je een overzicht van de soorten. Je kan kiezen tussen 12 haagpakketten. Er zijn onder meer strakke hagen, houtkanten, bloesem- en bessenhagen en bijen- en vogelbosjes. Er zijn ook twee ‘Bomen van het Jaar’ (kweepeer en vogelkers), knotwilgen en fruitbomen. Of je kan een bijenhotel of biobloembollen kopen.

De infobrochure en het bestelformulier kan je afhalen bij de dienst Omgeving (Heuvelstraat 91), de dienst Burger en Welzijn (IJzereli 25) en in de bib (Jef Van Hoofplein 20). Downloaden kan via www.boechout.be/behaagnatuurlijk.

Hoe bestellen ?

Bestellen kan vanaf 1 tot en met 30 oktober. Je bestelling is pas definitief na overschrijving.

Je mag je bestelling met betalingsbewijs binnenbrengen op de dienst Omgeving en dienst Burger en Welzijn. Je kan je inschrijvingsformulier inscannen en mailen naar omgeving@boechout.be. Toch nog een vraag ? Bel 03 / 460 06 38.

Op zaterdag 7 december tussen 12.30 en 14.00 uur kan je de bestelling afhalen op de Gemeentewerf, Nijverheidsstraat 4 in Boechout.

Foto’s (c) Gazet van Hove.