Herfstpracht in het Uilenbos

Hove

Het Uilenbos is niet alleen mooi in het voorjaar, ook in de herfst is er heel wat te beleven. Misschien nog net een beetje vroeg maar de bladeren vertonen rond deze periode reeds hun eerste herfsttinten en afhankelijk van de hoeveelheid regen de weken ervoor mag je heel wat paddenstoelen verwachten. De voorjaarsstormen hebben lelijk thuisgehouden in het bos en we zijn zelf erg benieuwd naar hoe de natuur hierop gaat reageren.

En natuurlijk is er de reeënpopulatie die we proberen te spotten met de verrekijker evenals roofvogels die in deze periode veelvuldig overtrekken. Op deze zondagochtend die de week van het bos afsluit proberen we te genieten van al deze schoonheid.

Op https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/uilenbos kom je meer te weten over dit prachtige gebied.

We vertrekken aan de ingang en fietsenparking langs de Lintsesteenweg te Hove (ter hoogte van de toegang naar de waterzuivering).
Leiding/Gids : Hugo Waeterschoot – 0477 / 33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be

Gerda De Gheselle

zondag 13 oktober 2019 van 10.00 tot 12.30 uur

fietsenparking en ingang van Uilenbos

Organisatie

Natuurpunt Zuidrand Antwerpen
Foto’s (c) Gazet van Hove.