55ste Nationale Vogelshow in Hove

De Kon. Ornithologische vereniging De Noordvink Hove stelt voor :

zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 van 10.00u. tot 18.00u.

opening vrijdagavond 8 november, 20.00u.

Dit jaar zullen er meer dan 700 prachtige vogels te zien zijn. Van inlandse bekenden tot veelkleurige exoten in alle vormen, maten en gewichten. Het is daarbij ook een wedstrijd onder liefhebbers en kwekers, wat maakt dat de toeschouwer meer dan waarschijnlijk echte pracht-exemplaren te zien krijgt.

Wat is De Noordvink ?

Sinds meer dan een halve eeuw is er in Hove een ornithologische vereniging. Hun doel is het houden en kweken van vogels om zo bepaalde soorten te veredelen en hun voortbestaan te verzorgen. Niet alleen de alom bekende kanarie, maar ook soorten die vrij in de natuur leven, en natuurlijk ook exotische soorten. Deze vogels kwamen van over gans Europa, echter door een importstop zijn er sommige soorten die nog bij de kweker worden aangetroffen.

De KBOF heeft van alle bestaande soorten een “standaard” type opgesteld dat nationaal en internationaal erkend is. Het is aan de liefhebber kweker om deze standaard te bereiken met zijn gekweekte vogels. Zo blijven de mooiste en sterkste soorten bestaan.

Met zijn mooiste vogel komt de kweker dan meedingen naar de kampioenentitel op de tentoonstellingen die ingericht worden.

Foto’s (c) Gazet van Hove.