Aankomst Sinterklaas in Hove

Ook dit jaar maakt de Hovese Gezinsbond van ons dorp een echte Sinterklaasgemeente. Het wordt weer een gezinsfeest voor jong en oud(ers).

Zaterdag 23 november : De Aankomst

Iedereen is welkom om 10.15 uur aan het station van Hove. De Sint komt met zijn Pieten aan met de trein. Aansluitend vertrekken ze in stoet naar het kerkplein. Daar trakteert de Sint de kinderen op lekkers en krijgt hij de sleutel van zijn huisje. Gratis voor iedereen.

Zaterdag 23 en zondag 24 november : bezoek het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas en de Hoofdpiet nodigen je uit voor een uniek bezoek aan het Huis van Sinterklaas. In kleine groepjes stap je in de echte leefwereld van Sinterklaas. Waar eet Sinterklaas? Hoe ziet het bed er uit? Heeft Sinterklaas een toilet? En wat is die fonkelende kamer? De plaatsen zijn beperkt. Reserveer je plaatsje vanaf 1 november op www.sinterklaasgemeente.be.

Vrijdag 6 december: Het Afscheid

Alle kindjes hebben hun cadeautje(s) gekregen. Vandaag is de Sint jarig en vertrekt hij terug naar Spanje. Kom de Sint bedanken en uitwuiven. Deze unieke en emotionele happening start om 19 uur aan het Kostershuisje. We wandelen samen met de Sint naar het station. Einde voorzien rond 19.45 uur aan het station van Hove. Gratis voor iedereen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.