Herdenking Wapenstilstand in Hove

Programma 11 november 2019

Plechtige Eucharistieviering met de nationale hymne in de Sint-Laurentiuskerk om 10.00 uur. Aansluitend optocht naar het Monument der Gesneuvelden met toespraak door een afgevaardigde van het college van burgemeester en schepenen en van de KNSB, bloemenhulde en nationale hymnen door Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys.

Cultureel gedeelte om 12.00 uur in zaal Da Capo met aansluitend een korte receptie. Auteur Filip Bastien komt vertellen over zijn debuutroman ‘Winteruren–ver achter de klaprozehorizon’.

Hunkeren naar de ware liefde. Houdt het ooit op ? Deze vraag hamert in het hoofd van Richard, een man die zijn vader in de Eerste Wereldoorlog verloor. Steeds opnieuw heeft het lot hem en zijn jeugdvriendin Josephine verbonden en gescheiden. Dan krijgt hij die kaart in de bus : de laatste kans om haar te ontmoeten. Net op dat moment echter ligt zijn vrouw op sterven. Wat is er gebeurd tussen haar en Josephine ? Deze oorlogsroman voert de lezer langs de grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw : beide wereldoorlogen, de Koude Oorlog, de wereldexpositie in Brussel en de val van de Berlijnse Muur. De deiningen die deze veroorzaken, rimpelen voort in Richards leven.

Foto’s (c) Gazet van Hove.