Lichtjestocht voor het Zuiden

Hove

De opbrengst van deze actie gaat integraal naar de projecten van 11.11.11 in het Zuiden

11.11.11 stelt dit jaar ‘changemakers’ voorop in haar campagne: groepen, projecten en individuen die strijden voor een duurzame en leefbare toekomst, waarin iedereen een plaats krijgt, verdienen onze aandacht. Vooral in ontwikkelingslanden worden activisten bedreigd. Daarom verdienen kleinschalige projecten een goede financiële ondersteuning.

Ook bij ons is er nood aan mensen en bewegingen om veranderingsprocessen op gang te trekken. Klimaatbetogers, bio-boeren en repair cafés, zijn enkele ‘changemakers’ die proberen om de politiek, ondernemers en individuele burgers tot een nieuwe manier van denken en duurzaam consumeren aan te zetten.

AROS wil deze campagne steunen met een derde lichtjestocht op zondag 10 november. We volgen een nieuw parcours in het sfeervol verlichte Frijthout. Vanaf 16 uur is iedereen welkom in zaal Da Capo. Daar ontvang je je led-lichtje en je bonnetje voor warme soep of chocomelk. We openen dan ook de bar zodat je, tijdens het wachten, een biertje, een wijntje, koffie, thee of een fruitsapje kan verbruiken.

Knutselmoment
Kinderen knutselen vóór 10 november al samen met hun ouders, grootouders, juf of meester een lampionnetje- of lichtjeshouder. Kinderen van de lagere school die nog een lampion willen knutselen, zijn welkom op zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 12.00 in De Markgraaf. JAanimo zorgt dan mee voor het maken voor de lampionnen. Meer info via jeugd@hove.be.

Wij zorgen voor voldoende en degelijke lichtjes, ook voor de volwassenen. Na of voor de wandeling kan je met je bonnetje in Da Capo genieten van een warme kom soep met brood of een chocolademelk met wafel. Bij inschrijving wel vermelden of je wenst te vertrekken om 17 uur en daarna genieten van ons warm aanbod of om 17.45 uur start en eerst met de kinderen rustig een soepje of chocomelk komt verbruiken. Graag vooraf inschrijven en betalen voor deze activiteit door 7 EUR per persoon of 15 EUR per gezin te storten op rekeningnummer BE60 5230 8012 1570, met vermelding 11.11.11-actie, het aantal personen en het vertrekuur. Inschrijven kan van 15 oktober tot 4 november.

goed tellen …