Kom naar volkssterrenwacht Urania op de “Dag van de Wetenschap”

HOVE

Op zondag 24 november 2019 wordt, op initiatief van de Vlaamse overheid, de 8ste editie van de Dag van de Wetenschap georganiseerd. Met de Dag van de Wetenschap wil de Vlaamse overheid wetenschap, wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties in de kijker zetten op verschillende locaties in Vlaanderen. Volkssterrenwacht Urania zal die dag gratis geopend zijn voor het grote publiek van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Ons thema dit jaar is “50 jaar maanlanding”. Via een thematentoonstelling kom je meer te weten over het traject van en naar de maan en hoe we erin geslaagd zijn om mensen op de maan te laten landen. De tentoonstelling werpt ook een blik op de toekomst van het maanreizen. Als pronkstuk staat er een replica van de machtige Saturn V raket op schaal. Tegen betaling kan je in ons Zeiss Planetarium geniet je van een mooie sterrenhemel met 3.500 sterren tijdens de live-planetariumvoorstellingen en nieuw dit jaar is het projecteren van de fulldome film “50 jaar maanlanding”.In het Urania-auditorium informeren we de bezoekers doorlopend over het thema 50 jaar maanlanding. Verder nodigen we je graag uit in de Urania-waarnemingstoren waar je door de computergestuurde 40 cm-sterrenkijker kan kijken. Bij helder weer neem je de zon veilig waar door verschillende telescopen, voorzien van speciale zonnefilters.

zondag 24 november 2019 van 0.00 tot 23.59 uur

Gratis inkom.

Volkssterrenwacht Urania vzw

Organisatie

Volkssterrenwacht Urania vzw
Foto’s (c) Gazet van Hove.