Nieuwe randparking met 80-tal parkeerplaatsen in Kontich

De vergunningsprocedure om een nieuwe randparking aan te leggen, wordt opgestart in december. Deze informatie kregen omwonenden van de Spoorwegstraat maandagavond op een infoavond, georganiseerd door het Lokaal bestuur Kontich.

Willem Wevers

Schepen van mobiliteit en openbare werken, Willem Wevers (N-VA) : “We waren al langer op zoek naar een oplossing voor de grote parkeerdruk in het centrum. Deze randparking van 82 parkeerplaatsen is natuurlijk een heel belangrijk deel van de oplossing, die we in 2020 na de zomer gerealiseerd willen zien. Als alles volgens planning verloopt, zullen mensen zich daar nog voor het einde van 2020 kunnen parkeren.”

De parking zal gratis zijn, net zoals in het centrum van Kontich zelf, maar op de randparking moeten automobilisten geen gebruik maken van een parkeerschijf. Wevers: “Zo willen we langparkeerders, zoals mensen die een hele dag komen werken in het centrum, een makkelijk alternatief bieden om hun auto kwijt te raken op wandelafstand. Ze zullen niet langer de centrumstraten onnodig drukker maken, én de parkeerplaatsen in en rond de winkelstraten kunnen meer gebruikt worden door klanten van onze vele handelaars. Het is dus een positief verhaal voor de verkeersveiligheid, de bewoners én de handelaars.”

Om de randparking te realiseren, was een akkoord nodig met het Agentschap Wegen en Verkeer, op wiens gronden de parking wordt aangelegd. Het stuk expresweg, parallel aan de Spoorwegstraat, waar vandaag de wagens richting Edegem rijden, zal parking worden. Het stuk expresweg waar het verkeer nu richting E19 rijdt, wordt wat breder, omdat men er voortaan in 2 richtingen zal rijden. Wevers bedankt AWV nog, omdat ze bereid zijn om hun grond over te dragen en zo een zéér belangrijk project voor de Kontichse gemeenschap mogelijk maken.

Voor de aanleg van de randparking is een budget van 300.000 euro voorzien.

Foto’s (c) Gazet van Hove.