Wereldlichtjesdag op 8 december om 19.00u.

KONTICH

Op zondag 8 december neemt Kontich opnieuw deel aan Wereldlichtjesdag. De nagedachtenis vindt plaats om 19.00u., op de gemeentelijke begraafplaats aan de Duffelsesteenweg.

December is een maand vol feestdagen en familiebijeenkomsten. Voor sommige mensen zijn het net die dagen die het minst een glimlach brengen op hun gezicht, omdat zij iemand in hun midden moeten missen.

hier eindigen we allemaal …

Het is waarschijnlijk het ergste wat je als ouder kan overkomen : het verliezen van je kind. Vaak is het moeilijk om hierover te praten, terwijl je dat wel graag zou willen. Wereldlichtjesdag helpt bij de verwerking van dit grote gemis.

Elke tweede zondag van december steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dan staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, zodat er een lichtje kan zijn in hun donkere dagen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.