Dit zijn de gevaarlijkste kruispunten in onze buurt

Regio

De Vlaamse overheid wil iets doen aan de vele verkeerslachtoffers. Ze heeft nu een nieuwe lijst opgemaakt van kruispunten waar de meeste ongevallen plaatsvinden. Bedoeling is om die 314 gevaarlijke kruispunten zo snel mogelijk aan te pakken en te verbeteren.

De overheid werkt sinds 2018 met een ‘dynamische lijst’, telkens gebaseerd op ongevallendata over drie jaar gespreid. Vorig jaar stonden er nog 212 punten op, nu zijn het er al 314. Dat komt omdat ongevallen met voetgangers, fietsers en bromfietsers voortaan zwaarder meetellen. Elk kruispunt krijgt ook een ‘prioriteitsscore’ : hoe hoger die ligt, hoe dringender de heraanleg noodzakelijk is.

Hier zijn de zwarte punten in onze regio :

In Hove en Lint zijn er geen zwarte punten.

Boechout : Heuvelstraat – Provinciesteenweg – Vremdsesteenweg . Prioriteitenscore : 15,5.

Mortsel : Drabstraat – Kerkstraat – Liersesteenweg . Score : 23,2 .

Mortsel : Antwerpsestraat – Krijgsbaan – Vredebaan. Score : 25,4 .

Mortsel : Antwerpsestraat – Grotesteenweg – Hendrik Kuijperstraat – Jozef Hermanslei. Score : 19,8 .

Edegem : Den Eeckhofstraat – Ingenieur Haesaertlaan – Kerkplein – Leroylaan – Prins Boudewijnlaan . Score : 20 .

Kontich : De Villermontstraat – Prins Boudewijnlaan . Score : 19,8 .

deze operatie zal geld kosten …

Zwarte punten wegwerken

We zouden de drempelwaarde kunnen veranderen om wat minder punten in de lijst op te nemen en zo de hoge werklast te voorkomen. Maar ik vind dat we ten volle moeten inzetten op het doen afnemen van het aantal verkeersslachtoffers. Ik zal de administratie vragen hier zo veel mogelijk werk van te maken en zo veel mogelijk zwarte punten snel weg te werken” aldus Vlaams minister van Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD) aan onze collega’s van Mediahuis.

Foto’s © Gazet van Hove.