OLVE-college Edegem

Gaat jouw kleuter vanaf het schooljaar 2020-2021 voor het eerst naar school ? Of maakt je kind volgend schooljaar de overstap naar een nieuwe Edegemse school ? Dan moet je je kind tussen 2 en 31 maart 2020 via de website edegem.aanmelden.in laten weten op welke school je je kind het liefst wil inschrijven.Je kiest best meerdere scholen en zet die in volgorde van je voorkeur. Het systeem zal je een plaats toekennen op basis van de criteria wandelafstand en schoolkeuze.

Wanneer meld je je kind aan ?

De aanmeldingsperiode voor iedereen start op maandag 2 maart 2020 (9 uur) en eindigt op dinsdag 31 maart 2019 (23.59 uur). Je haasten om als eerste aan te melden is niet nodig, zolang het maar voor 1 april gebeurt. De volgorde van aanmelden heeft geen enkele invloed op de toekenning van je plaats.

Kinderen die onder hetzelfde dak wonen met een bestaande leerling van de school (broers, zussen, kinderen uit nieuw samengestelde gezinnen, …) en kinderen van personeel van de school hebben wettelijk voorrang. Zij kunnen al vanaf januari inschrijven via edegem.aanmelden.in.

Wanneer schrijf je je kind in ?

Nadat alle aanmeldingen verwerkt zijn, ontvang je op 27 april 2020 een ticket waarmee je je kind kan inschrijven bij de school uit je voorkeurlijst die het systeem voor jou weerhoudt. Met dat ticket ga je tussen 4 en 22 mei naar de toegewezen school en wordt je ticket omgezet in een definitieve inschrijving.

Was je kind niet aangemeld voor 1 april ? Of er was geen plaats meer in een van je voorkeurscholen ? Dan kan je vanaf 26 mei 2020 inschrijven in de Edegemse scholen waar nog plaats vrij is.

Als je niet met je ticket naar de toegewezen school gaat vóór 23 mei, vervalt je ticket. Je gereserveerde plaats komt dan weer vrij voor kinderen op de wachtlijst.

Waarom kies je best meerdere scholen ?

Sommige scholen kunnen na de online toewijzing volzet zijn. Door meer dan één school op te geven vergroot je de kans dat je kind een plaats heeft. Meer scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet. Wij raden je aan je kind aan te melden voor minimum twee scholen maar nog meer is zeker het beste. Je kan maximum acht scholen aanduiden. Je kind kan enkel toegewezen worden aan één van de scholen waarvoor je hebt aangemeld.

Atheneum Mortsel : ligt op de grens met Edegem

Het is dus belangrijk dat je je goed informeert over de scholen in Edegem. Daarom vind je hieronder een lijst met de infomomenten :

t Kofschip
Baron de Celleslaan 1
Infomoment en rondleiding in het kleuterblok op:

donderdag 30 januari van 9 tot 10 uur

woensdag 12 februari van 9 tot 10 uur.

Infomoment in de instapklas op:

donderdag 20 februari van 20 tot 21 uur.

Inschrijven via: directie@bstkofschip.be, www.bstkofschip.be
Andreas Vesalius Gemeentelijke Basisschool
Gemeenteplein 3
Rondleidingen in de school tussen 15 januari tot eind 29 februari. Maak telefonisch een afspraak. ave@edegem.be, www.andreasvesalius.net
Basisschool Blik GO! Kontichstraat 43 Pop-up infosessies:

zondag 26 januari van 10 tot 11 uur

woensdag 19 februari van 20 tot 21 uur

zaterdag 7 maart van 10 tot 11 uur

directie@basisschoolblik.be, www.basisschoolblik.be
Kleuterschool De Link
Patronaatstraat 21
infoavond op maandag 27 januari 2020 om 19.30 uur in de refter van de lagere school delink@telenet.be, www.de-link.be
Kleuterschool De Link
 Patronaatstraat 28 en
Jan Verbertlei 46:
Opendeur op zaterdag 15 februari 2020 van 10 tot 12 uur ann.cogghe@de-link.be, www.de-link.be
Olfa Drie Eiken, Olfa Elsdonk, Olfa ’t Plein Organiseren hun infomomenten samen

dinsdag 16 januari om 19.30 uur, Renaat De Rudderlaan 35

maandag 10 februari om 19.30 uur, Pieter Van Maldereplein 8

Kijkdag op zaterdag 15 februari tussen 10 en 12 uur in iedere Olfa-school.

directie@olfa.be, www.olfa.be
Olve lagere scholen
Rombaut Keldermansstraat 33
Persoonlijke rondleiding op afspraak.   directie@olvebasis.be

Vragen ? Alle details over het centraal aanmeldsysteem lees je op de pagina ‘veel gestelde vragen’ op edegem.aanmelden.in. Je kan met je vragen ook terecht in een van de scholen van je keuze.

Foto’s (c) Gazet van Hove .